Tom de Blok trainde twee dagen mee met het Japanse Rakuten Eagles.

Honkbal

De Blok op proef bij Japanse profclub

De Blok op proef bij Japanse profclub

Tom de Blok trainde twee dagen mee met het Japanse Rakuten Eagles.

Tom de Blok trainde twee dagen mee met het Japanse Rakuten Eagles.
Foto: © Rob Jelsma

Na afloop van de twee oefenwedstrijden van het Nederlands Koninkrijksteam in Tokyo is pitcher Tom de Blok in Japan achtergebleven voor een tweedaagse try-out bij Rakuten Eagles. De Nederlandse international had hiervoor al een uitnodiging ontvangen voordat hij voor de Warm-up Games was afgereisd naar Japan.

De Blok gooide in de met 10-12 verloren tweede wedstrijd van het Nederlands Koninkrijksteam tegen Japan de achtste en negende inning. In het met bijna 25.000 toeschouwers gevulde Tokyo Dome kwam hij tot strikeouts voor Ryosuke Kikuchi (2 uit 4) en Seiji Kobayashi (0 uit 1). Nadat zijn voorgangers in de zevende inning zes punten tegen hadden gekregen, hield hij de Japanse profs twee innings lang puntloos.

De honkballers van het Nederlands Koninkrijksteam keerden na afloop van de twee duels maandag weer terug naar huis. De Blok bleef achter in Japan voor een tweedaagse try-out bij Rakuten Eagles, de club waar eerder al Loek van Mil en Andruw Jones onder contract stonden. In het Rakuten Kobo Stadium in Sendai (Miyagi) gooide de twintigjarige De Blok dinsdag op zijn eerste dag dertig pitches tijdens een bullpen-sessie. Op de tweede dag kwam hij in actie tijdens batting-practice. Hij gooide zo’n veertig ballen op vijf slagmannen en haalde daarbij snelheden van rond de 145 kilometer per uur.

Eastern League

Rakuten Eagles, het afgelopen seizoen de nummer vijf in de Pacific League, heeft nog geen besluit genomen over een mogelijk profcontract voor de Nederlandse pitcher. De kans bestaat dat Rakuten Eagles hem een overeenkomst aanbiedt voor het tweede team dat uitkomt in de Eastern League. Voor die ploeg gooide Van Mil in 2014 al 26 wedstrijden. Hij was toen ploeggenoot van onder meer pitcher Keji Uezono, die dit seizoen voor De Glaskoning Twins speelde in de hoofdklasse.

Dit jaar bereikte De Blok met L&D Amsterdam de Holland Series en veroverde hij bovendien de European Champions Cup. Ook voor het seizoen 2017 staat De Blok op het roster van de Amsterdamse hoofdklasseclub. Hij is bovendien één van de kandidaten om in maart met het Nederlands Koninkrijksteam deel te nemen aan de World Baseball Classic.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal