Danny Rombley voor L&D Amsterdam aan slag in de wedstrijd tegen Regensburg Legionäre.

ECC 2017

European Champions Cup in Duitsland

European Champions Cup in Duitsland

Danny Rombley voor L&D Amsterdam aan slag in de wedstrijd tegen Regensburg Legionäre.

Danny Rombley voor L&D Amsterdam aan slag in de wedstrijd tegen Regensburg Legionäre.
Foto: © Rob Jelsma

Titelverdediger L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus moeten volgend jaar juni voor de European Champions Cup afreizen naar Duitsland. Voor de organisatie van de tweede editie van het Europese clubtoernooi is Regensburg Legionäre door de Europese honkbalbond CEB aangewezen als gastheer. De wedstrijden worden gespeeld in de Armin-Wolf Baseball Arena. In juni van dit jaar werd L&D Amsterdam winnaar van het vernieuwde Europese clubtoernooi waar de acht beste landen aan deelnemen.

Curaçao Neptunus plaatste zich als winnaar van de reguliere competitie als eerste Nederlandse club voor de European Champions Cup van 2017. Door het bereiken van de Holland Series verdienden ook de honkballers van L&D Amsterdam een Europees ticket. De ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus krijgt daardoor de kans de in juni van dit jaar gewonnen Europese titel te verdedigen.

Voor de organisatie van de European Champions Cup hadden zowel L&D Amsterdam als Curaçao Neptunus zich bij de CEB aangeboden. Uiteindelijk ging de keuze van de Europese honkbalbond naar het Duitse Regensburg Legionäre. Het toernooi wordt in de week van woensdag 7 tot en met zondag 11 juni 2017 gehouden. Aan de European Champions Cup nemen naast L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus ook twee teams uit Italië, twee uit Duitsland, één uit Frankrijk en één uit San Marino deel. Duitsland wordt onder meer vertegenwoordigd door Regensburg Legionäre, de club waarvoor de Nederlandse international Mike Bolsenbroek actief is. Nationale bonden kunnen tot 1 december teams aanmelden voor het toernooi.

Finale

De Armin-Wolf Baseball Arena in Regensburg was al eerder de locatie voor internationale toernooien. Zo werd in 2014 de eerste ronde van het Europees kampioenschap in dit Duitse honkbalstadion gehouden. In 2012 was de Armin-Wolf Baseball Arena de gastheer van wedstrijden voor de World Baseball Classic Qualifier.

Vorig jaar was de organisatie van de European Champions Cup in handen van het Italiaanse Rimini en San Marino. In de finale versloeg L&D Amsterdam in tien innings gastheer Rimini met 4-5. Regensburg Legionäre eindigde op een zevende plaats en voorkwam daarmee net degradatie. Kotlarka Praha eindigde wel als laatste. Daarmee verloor Tsjechië een startbewijs voor het toernooi in 2017. Die plek wordt nu ingenomen door een Franse club, nadat Rouen Huskies in 2016 in eigen huis winnaar was geworden van de CEB Cup en daarmee promotie naar het hoofdtoernooi had afgedwongen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2017