Loek van Mil gaat voor zijn tweede seizoen van start in de Australian Baseball League.

Honkbal

Loek van Mil terug in Australië

Loek van Mil terug in Australië

Loek van Mil gaat voor zijn tweede seizoen van start in de Australian Baseball League.

Loek van Mil gaat voor zijn tweede seizoen van start in de Australian Baseball League.
Foto: © Rob Jelsma

Pitcher Loek van Mil is teruggekeerd bij Adelaide Bite in de Australian Baseball League. Het is het tweede jaar op rij dat hij voor deze Australische profclub uitkomt. Bij Adelaide Bite krijgt Van Mil de kans zich de komende maanden voor te bereiden op de vierde editie van de World Baseball Classic.

De 32-jarige Loek van Mil kende een succesvol jaar. Nadat hij aanvankelijk het seizoen was gestart voor het Triple A-team Rochester Red Wings (Minnesota Twins), meldde hij zich dit voorjaar weer bij Curaçao Neptunus. Voor de Rotterdamse club kwam Van Mil in de reguliere competitie tot 29 keer drie slag en slechts vier keer vier wijd in zeventien innings. Het leverde hem twee overwinningen en acht saves op.

Vorige maand veroverde hij met Curaçao Neptunus bovendien zijn tweede opeenvolgende landstitel, nadat hij met het Nederlands Koninkrijksteam ook al winnaar was geworden van de Honkbal Week Haarlem en het Europees kampioenschap. Vorige week verbleef Van Mil met de nationale ploeg in Tokyo voor deelname aan de Warm-up Games tegen Japan.

World Baseball Classic

Aankomende maart staat het volgende grote toernooi voor Oranje op het programma als manager Hensley Meulens met zijn team afreist naar Zuid-Korea voor deelname aan de World Baseball Classic. In de voorbereiding op dat toernooi is Van Mil nu teruggekeerd naar Australië. Het wordt zijn derde seizoen in Australië. Voordat Van Mil op 21-jarige leeftijd in dienst van Minnesota Twins aan zijn profcarrière begon, was hij al eens actief in de Australische competitie.

In de selectie van Steve Mintz wordt Van Mil één van de elf pitchers. Vorig jaar speelde de Nederlandse honkballer dertien wedstrijden voor Adelaide Bite in de Australian Baseball League. Daarin kwam hij tot negentien strikeouts in 15 1/3 inning. Van Mil (2.93) kwam tot drie overwinningen, twee nederlagen en zeven saves.

Championship Series

Van Mil bereikte vorig jaar met zijn Australische club de Championship Series. Daarin werd de best-of-three met 2-0 verloren van Brisbane Bandits. Het was het tweede jaar op rij dat Adelaide Bite de finale had gehaald. Een jaar eerder was de ploeg uitgeschakeld door Perth Heat. Voor deze club was het toen de vierde Australische titel in vijf jaar tijd.

Met Van Mil keert ook de 37-jarige Koreaanse reliever Hei Chun Lee voor een tweede seizoen terug bij Adelaide Bite. Lee kwam eerder uit in de Koreaanse KBO en de Japanse NPB. Adelaide Bite start vandaag aan het nieuwe seizoen met een serie van drie uitwedstrijd tegen Sydney Blue Sox.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal