Winfried Berkvens (midden) tijdens de Premier 12 in 2015.

Honkbal

Winfried Berkvens naar World Baseball Classic

Winfried Berkvens naar World Baseball Classic

Winfried Berkvens (midden) tijdens de Premier 12 in 2015.

Winfried Berkvens (midden) tijdens de Premier 12 in 2015.

Winfried Berkvens heeft van de organisatie van de World Baseball Classic een uitnodiging ontvangen om als scheidsrechter deel te nemen aan de vierde editie van het officiële wereldkampioenschap. Berkvens wordt op dit toernooi één van de vijf scheidsrechters uit Europa.

De vierde editie van de World Baseball Classic gaat in maart 2017 van start. In totaal doen zestien landen mee. Zij komen verdeeld over vier landen in actie in de eerste ronde.  In die eerste ronde komt Berkvens als scheidsrechter in de eerste ronde in actie in Jalisco (Mexico). In het Estadio Charros de Jalisco strijden Mexico, Puerto Rico, Venezuela en Italië om twee tickets voor de tweede ronde. De wedstrijden in Mexico worden gespeeld van donderdag 9 tot en met zondag 12 maart.

Gedurende de eerste twee rondes worden wedstrijden geleid door vier scheidsrechters, waarvan er twee worden geleverd door Major League Baseball en twee door de WBSC. In de finaleronde komen er zes scheidsrechters in het veld, waarvan drie van MLB en drie van de WBSC.

Zuid-Korea

De andere vier Europese scheidsrechters die door de organisatie van de World Baseball Classic zijn aangesteld, zijn de Duitser Jens Waider, de Italiaan Fabrizio Farbrizi, de Tsjech Frantisek Pribyl en de Spanjaard Michael Ulloa. Voor Waider en Ulloa worden het hun tweede World Baseball Classic. Waider en Farbrizi beginnen de eerste ronde in Japan. De Tsjechische arbiter Pribyl reist af naar Zuid-Korea waar hij onder meer het Nederlands Koninkrijksteam tegen gaat komen. Ulloa komt in de eerste ronde, evenals Berkvens, uit in Mexico.

Berkvens was vorig jaar met Farbrizi de enige Europese scheidsrechter tijdens de prestigieuze Premier 12. Eerder kwam hij ook in actie tijdens onder meer de wereldkampioenschap van 2005 en 2009 en in 2014 tijdens het WK voor spelers onder de 21 jaar. Dit jaar kwam hij in actie tijdens het Europees kampioenschap in Hoofddorp. De Nederlandse arbiter is sinds 2002 actief in de Nederlandse hoofdklasse.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal