In het Tio Daou Ballpark kon slechts één van de drie wedstrijden deze week worden gespeeld.

Curaçao

BYU Cougars verslaat Curaçao

BYU Cougars verslaat Curaçao

In het Tio Daou Ballpark kon slechts één van de drie wedstrijden deze week worden gespeeld.

In het Tio Daou Ballpark kon slechts één van de drie wedstrijden deze week worden gespeeld..
Foto: © BYU Cougars

De Amerikaanse studenten van BYU Cougars hebben de Curaçao Cup gewonnen. De honkbalploeg van Brigham Young University won de eerste wedstrijd uit een serie van drie duels tegen het nationale team van Curaçao met 1-12. De andere twee wedstrijden werden vrijdag en zaterdag door aanhoudend noodweer afgelast.

Door een storing boven het centraal Caribisch Gebied werd Curaçao dit weekeinde geteisterd door zware regenbuien. Daardoor werd zelfs code oranje uitgegeven. Het noodweer zorgde ervoor dat de tweede en derde wedstrijd om de Curaçao Cup tussen de nationale ploeg van Curaçao en het Amerikaanse BYU Cougars moesten worden afgelast.

De eerste wedstrijd op donderdagavond kon wel worden gespeeld. Pitcher Sidney Antonia (2-0-1-0) hield in het Tio Daou Ballpark in Sta. Rosa de Amerikaanse honkballers vier innings lang puntloos. Hij kreeg slechts dertien tegenstanders tegenover zich. Ook zijn opvolger Ruwensley Klabeer (1-0-0-0) stond hierna geen punten toe.

Inside-the-park-homerun

Vanaf de zesde inning sloeg BYU Cougars echter hard toe. Op het pitchen van Gerrion Jakob, Gavenee Virginie en Hendrik Kinburn scoorde de ploeg van manager Mike Littlewood eerst tweemaal in de zesde inning na onder meer een driehonkslag van Daniel Schneemann en vervolgens zelfs zes runs in de zevende inning. In deze zevende slagbeurt sloeg Schneemann met volle honken een inside-the-park grandslam-homerun. Enkele momenten later ramde Colton Shaver de bal over de hekken van het Tio Daou Ballpark voor een tweepunten-homerun.

Nadat Curaçao in de zevende inning door een tweehonkslag en een honkslag van Gerrion Jakob de achterstand had verkleind tot 1-8, bepaalde BYU Cougars de eindstand door middel van vier runs in de achtste inning op 1-12. Keaton Kringlen sloeg er twee van over de thuisplaat met een honkslag.

Wens

De Amerikaanse ploeg kwam tot acht honkslagen, waaronder twee voor Colton Shaver (2 uit 4) en Daniel Schneemann (2 uit 4). De honkballers van Curaçao bleven steken op drie hits. Winnend pitcher Maverick Buffo (5-0-1-0) stond in de eerste vijf innings maar één honkslag toe. Op het pitchen van Bo Burrup kwam Curaçao tot de laatste twee hits voordat Keaton Cenatiempo met drie strikeouts in de achtste inning de wedstrijd uit gooide. De honkslagen van Curaçao kwamen op naam van Gerrion Jakob, Dennis Gustina (1 uit 1) en Ildion Martina (1 uit 1).

Curaçao heeft de wens om de wedstrijden om de Curaçao Cup voor volgend jaar verder uit te breiden met wedstrijden tegen onder meer teams uit Aruba en de Dominicaanse Republiek. Tijdens hun trip naar Curaçao hebben de honkballers van Brigham Young University zich ook onder meer, samen met leden van de lokale kerkgemeenschap, ingezet bij het schoonmaken van het natuurgebied Boca Ascencion in Bandabou.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao