Honkbal

Marinbach: “Ik volg sommige spelers al vanaf eind jaren ’80”

Marinbach: “Ik volg sommige spelers al vanaf eind jaren ’80”

eric-marinbach-v2

Eric Marinbach is regelmatig te zien op Curaçao (Foto: Eric Marinbach)

Team Kingdom of the Netherlands kent vele supporters uit het hele koninkrijk en heeft veel fans in Europa. Maar zelfs in het honkbalwalhalla Amerika zijn er fans van het Koninkrijksteam te vinden. Eric Marinbach volgt het Koninkrijksteam al vanaf de WBC 2009, maar was eind jaren tachtig al fan van enkele spelers uit Curaçao. Het begon allemaal bij Hensley Meulens, destijds nog actief op Double-A niveau in de organisatie van New York Yankees.

“Tijdens de All Star Game had mijn familie het genoegen om naast de familie van Sir Hensley ‘Bam Bam’ Meulens te mogen zitten. Sindsdien zijn we bevriend geraakt met Hensley en vele andere spelers binnen het Koninkrijk.” Eric Marinbach is 52-jarige Amerikaan uit New York en een echte honkbalfanaat. Zelf heeft hij nooit gehonkbald, maar volgt de sport al van jongs af aan. “Door mijn kennismaking met Hensley ben ik meerdere spelers uit het Koninkrijk gaan volgen. Vanaf de 2e WBC in 2009 ben ik echt een fan van het Koninkrijksteam geworden. Ik heb ze zien spelen op de WBC in 2009 in Miami, de WBC 2013 in Taiwan en de Premier12 van vorig jaar in Taiwan.”

Over de aankomende WBC is Eric hoopvol: “Het Koninkrijksteam zit in een pittige poule met Chinese Taipei en Zuid-Korea, die elk met de sterkst mogelijke selectie zullen aantreden. Van Israel is weinig te zeggen, daar de sport in het thuisland niet populair is en het onduidelijk is welke spelers vanuit de MLB/MiLB zullen aansluiten. Ik hoop dat zowel het Koninkrijksteam en Chinese Taipei de tweede ronde zullen halen. Maar de tegenstand zal daar alleen maar zwaarder worden. Powerhouses als Cuba en Japan, die erom bekend staan bij internationale toernooien te excelleren, zullen moeilijk te verslaan zijn. Zeker wanneer de MLB-spelers de teams versterken. Uiteindelijk komt het aan op goed pitchen en de juiste timing met slaan, gecombineerd met een sprankje geluk en magie.”

Tijdens de WBC in 2009 bereikte het Koninkrijksteam de tweede ronde door de Dominicaanse Republiek tweemaal te verslaan. Eric had het voorrecht om deze wedstrijden te mee te maken. “Met de magie van ‘Bam Bam’ is er geen limiet op hoe ver het Koninkrijksteam zou kunnen komen.” volgens de positieve Eric “Ik heb nog in overweging om de wedstrijd tussen het Koninkrijksteam en Zuid-Korea te gaan bezoeken. Helaas heb ik geen contacten in Zuid-Korea voor verblijf en worden de kosten iets te gortig. Mochten ze de halve finale bereiken dan verhuizen ze naar Amerika en zal ik zeker weten een kaartje bemachtigen en met trots het oranje/zwart dragen”.

Indien ze tijdens de WBC Amerika treffen is Eric resoluut: “Ik ben een trotse Amerikaan, maar ik zal zeker voor het Koninkrijksteam juichen. Vooral omdat ik altijd en overal hartelijk ben begroet en ontvangen. Ik reis de wereld over om ze te zien spelen. Met sommige ben ik echt bevriend geraakt!”

In Taiwan kwamen wij Eric al eens tegen tijdens de Premier 12:

https://www.instagram.com/p/9u0BHEIPKa/

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal