Kimberly Zehnder in actie voor Therwil Flyers tijdens de European Cup Winner's Cup.

Golden League

Zwitserse international voor Tex Town Tigers

Zwitserse international voor Tex Town Tigers

Kimberly Zehnder in actie voor Therwil Flyers tijdens de European Cup Winner's Cup.

Kimberly Zehnder in actie voor Therwil Flyers tijdens de European Cup Winner’s Cup.
Foto: © Therwil Flyers

De Zwitserse international Kimberly Zehnder is één van de nieuwkomers binnen de selectie van Tex Town Tigers. Behalve de negentienjarige Zehnder maakt komend seizoen ook de Canadese softbalster Olivia Hornstein voor de club uit Enschede haar debuut in de Golden League. Eerder maakte Tex Town Tigers al de komst bekend van de nieuwe hoofdcoach Jaap Braakman.

Kimberly Zehnder komt over van Wil Devils, waarmee ze dit seizoen in Zwitserland op het hoogste niveau speelde. Eerder kwam ze ook uit voor Therwil Flyers. Bij deze club keerde ze dit jaar even terug voor deelname aan de European Cup Winner’s Cup. Op dit toernooi speelde ze alle wedstrijden en kwam ze tot vier hits (.182). Tijdens de European Cup Winner’s Cup in het Tsjechische Ostrava was Zehnder ploeggenoot van de Tex Town Tigers-speelsters Annemiek Jansen en Myrthe Smid. Het Nederlandse tweetal was, evenals Zehnder speciaal voor het Europese clubtoernooi aan de selectie toegevoegd. Voor aankomend seizoen wordt Zehnder bij Tex Town Tigers herenigd met Jansen en Smid.

De negentienjarige international, die inzetbaar is als tweede honkvrouw en korte stop, verbleef de afgelopen twee jaar al in Enschede voor deelname aan het internationale Mastenbroek Toernooi. In april nam ze met Zurich Barracudas deel aan dit evenement.

Canada Summer Games

Tex Town Tigers heeft haar selectie daarnaast versterkt met de 23-jarige Olivia Hornstein. De Canadese eerste honkvrouw en buitenveldster speelde in haar geboorteland voor onder meer Team BC en Eastern Arizona College. Met Team BC won ze in 2013 de Canada Summer Games. Eerder kwam ze ook uit voor het nationale juniorenteam van Canada.

De nieuwe hoofdcoach Jaap Braakman, die recent werd aangesteld als vervanger voor Stanley Kock, krijgt komend seizoen in de Golden League verder ook de beschikking over Lizzy Uytendaal. De derde honkvrouw kwam dit jaar met Robur ’58 uit in de eerste klasse. Eerder speelde ze met deze Apeldoornse club al eens in de hoofdklasse.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League