Manoa Weijgertse maakt de overstap naar Roef!

Golden League

Jong Oranje-trio naar Roef!

Jong Oranje-trio naar Roef!

Manoa Weijgertse maakt de overstap naar Roef!

Manoa Weijgertse maakt de overstap naar Roef!
Foto: © Rob Jelsma

Met het aantrekken van Manoa Weijgertse, Isa Los en Manon van Alebeek heeft Golden League-promovendus Roef! haar selectie versterkt met drie speelsters die afgelopen juli met het Nederlands team Europees kampioen zijn geworden tijdens de Europese titelstrijd voor speelsters onder de 22 jaar.

Tijdens het U22 EK in het Tsjechische Pardubice bleef Oranje ongeslagen en werd in de finale titelverdediger Rusland overtuigend verslagen. Manoa Weijgertse werd met een slaggemiddelde van .630 de beste slagvrouw van het toernooi. Ze leidde in diverse categorieën, waaronder meeste gescoorde punten (19), honkslagen (17) en tweehonkslagen (7). Momenteel speelt Weijgertse in de Verenigde Staten voor het Santiago Canyon College.

Jeugdinternational Isa Los komt over van Tex Town Tigers waarmee ze dit seizoen in de Golden League uitkwam. In de reguliere competitie sloeg ze 39 hits (.406). Alleen Laura Wissink was daarmee aanvallend beter bij de club uit Enschede. Ook Man van Alebeek neemt ervaring in de Golden League mee naar haar nieuwe club. De pitcher uit Rosmalen kwam dit jaar uit voor het Oosterhoutse Twins.

Herenigd

Weijgertse, Los en Van Alebeek worden in Moergestel herenigd met onder meer Wies Ligtvoet en Eva van Knegsel, die dit jaar al voor Roef! uitkwamen en in juli eveneens speelde voor Oranje tijdens het U22 Europees kampioenschap. Weijgertse komt over van landskampioen Sparks Haarlem. Met haar verhuist ook Cindy van der Zanden van Sparks Haarlem naar Roef! Het tweetal veroverde dit jaar met Sparks Haarlem zowel de Europese clubtitel als de landstitel. Van der Zanden maakte dit jaar bovendien deel uit van het Nederlands Koninkrijksteam, dat tijdens het wereldkampioenschap in het Canadese Surrey een historische vierde plaats behaalde.

Roef! dwong in oktober tijdens de Season Finals promotie af naar de Golden League. In de seizoensfinale werden zowel Twins als UVV verslagen. Twins kwam dit seizoen nog uit in de Golden League, terwijl UVV het kampioenschap had veroverd in de Silver League.

Bep van Beijmerwerdt Trophy

Met het oog op het debuut op het hoogste niveau heeft de club uit Moergestel de selectie verder aangevuld met onder meer Kim Donkers. Donkers komt over van Gryphons, waarmee ze eerder al uitkwam op het hoogste softbalniveau. In 2009 werd Donkers onderscheiden met de Bep van Beijmerwerdt Trophy voor de meest talentvolle jeugdspeelster. Onlangs ontving ook Manoa Weijgertse deze onderscheiding tijdens de Stars Awards van de Nederlandse honkbal- en softbalbond KNBSB. Nieuwkomer Isa Los won die prijs in 2014.

De Amerikaanse speelster Mikayla Endicott maakt volgend jaar voor Roef! haar debuut in de Golden League. Zij komt over van Gryphons uit Rosmalen. De speelster uit Roseburg (Oregon) speelde eerder ook voor de University of Oregon en was tevens actief in de Italiaanse competitie. De zeventienjarige Kim Horsten (Roef!) en vijftienjarige Sophie Verdaasdonk (Twins) worden eveneens aan de hoofdmacht toegevoegd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League