AWBL 2016

Team Europe begonnen aan Asia Winter Baseball League

Team Europe begonnen aan Asia Winter Baseball League

Kevin Weijgertse in actie voor Team Europe tijdens de Asia Winter Baseball League. Foto: AWBL

Kevin Weijgertse in actie voor Team Europe tijdens de Asia Winter Baseball League. Foto: AWBL

In Taiwan is de vierde editie van de Asia Winter Baseball League begonnen. Team Europe, dat voor de tweede keer deelneemt, speelde tot nu toe vier wedstrijden in zes dagen, waarbij een vijfde wedstrijd dankzij hevige regenval niet uitgespeeld kon worden. Met inbreng van negen spelers uit het Nederlands Koninkrijk heeft de Europese selectie één wedstrijd gewonnen en drie wedstrijden verloren.

Team Europe – KBO

Afgelopen zaterdag trapten de Europeanen af met een wedstrijd tegen de Zuid-Koreanen. Zuid-Korea nam vroeg in de wedstrijd op het werpen van Spaanse starter Daniel Alvarez en Italiaanse reliever Diego Fabiani al een grote voorsprong. Na drie innings stond er al een 12-2 tussenstand op het scorebord. Goed slagwerk van onder meer Urving Kemp (2 honkslagen en 2 runs) en Dudley Leonora (1 hit, 2 runs) zorgde ervoor dat Europa zich nog enigszins kon terugvechten in de wedstrijd. Uiteindelijk sloeg Team Europe zelfs meer honkslagen dan de Koreaanse ploeg (15 vs. 12), maar de zeven vrije lopen en drie homeruns aan Koreaanse kant maakten het verschil: 14-9.

Team Europe – Chinese Taipei

Tegen de Taiwanezen kwam de Europese selectie vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Door runs in de tweede en vierde inning stond het 2-0 voor Team Europe toen de Taiwanezen in de vierde inning aan slag kwamen. Franse starter Owen Ozanich had drie sterke innings gegooid, waarin hij slechts één honkslag toegestaan had. In de vierde slagbeurt hadden de Taiwanezen aan twee honkslagen genoeg om de 2-1 te scoren.

Deze tussenstand stond tot de achtste inning op het scorebord, maar in de laatste twee slagbeurten scoorde Chinese Taipei op het werpen van relievers Aneres Perez en Andrew Woeck de gelijkmaker en uiteindelijk zelfs het winnende punt voor een walk-off overwinning: 3-2.

Team Europe – CPBL

Tegen het team samengesteld met spelers uit de professionele competitie uit Taiwan leek een vroege achterstand een voorteken te worden van een zware wedstrijd, maar bij een 2-0 achterstand scoorde de Europese slagploeg in de derde inning maar liefst zes runs. De slagploeg was sowieso goed op dreef, want over acht slagbeurten werden er 14 honkslagen geslagen. Urving Kemp, Kevin Weijgertse (2), Paul Brands en Dudley Leonora hadden ook alle vier hits en sloegen bovendien samen zes punten binnen.

Verdedigend ging het ook prima. Reliever Ross Ismail moest in de zevende inning nog wel een punt toestaan, maar Matz Schutte gooide de wedstrijd in de negende inning in het slot. Europa versloeg CPBL met 9-5.

De gewonnen wedstrijd van gisteren kun je hier integraal terugkijken.

Team Europe – NPB East

Vanochtend stond de vierde wedstrijd op het programma en daarin kwam de Europese selectie een zware tegenstander tegen in een Japans Minor League All-Star Team. Het team van manager Desi Relaford, de voormalige Major Leaguer, knokte zich daarin knap terug van een vroege achterstand. In de vijfde inning moest werper Misja Harcksen een punt incasseren in de enige inning waarin hij in actie kwam, waarmee de stand op 4-1 kwam voor de Japanners. Zijn teamgenoten scoorden echter drie punten in de gelijkmakende slagbeurt en trokken, mede dankzij de RBI-single van Urving Kemp, de stand gelijk.

Net als twee dagen eerder bleek de bullpen echter niet in staat het team in de wedstrijd te houden. Twee punten in de achtste en twee punten in de negende inning brachten de eindstand op het scorebord: 8-4 in het voordeel van NPB East.

Stats Oranje mannen

Ben je benieuwd naar de prestaties van de spelers uit het Nederlands Koninkrijk? Hier vind je een overzicht van hun statistieken tot nu toe:

Slagman AB R H RBI BB K SB AVG.
Urving Kemp 16 3 5 3 1 2 0 .313
Kevin Weijgertse 13 1 2 2 0 4 0 .154
Dudley Leonora 10 2 2 1 2 1 2 .200
Paul Brands 7 2 2 1 3 3 0 .286
Eugene Helder 10 1 2 0 0 0 0 .200
Pitcher IP H R ER K BB ERA WHIP
Taylor Clemensia 0* 0 0 0 0 0 0.00 0.00
Misja Harcksen 1.0 1 1 1 0 1 9.00 2.00
Ross Ismail 0.2 1 1 1 0 3 13.50 6.00
Matz Schutte 1.0 0 0 0 0 1 0.00 1.00

*Taylor Clemensia kwam in actie tijdens de gestaakte wedstrijd. De wedstrijd werd niet uitgespeeld en zijn statistieken zijn hierdoor niet geldig.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in AWBL 2016