Sharnol Adriana gaat komend seizoen voor het tweede jaar aan slag in de organisatie van Texas Rangers.

Honkbal

Adriana aan de slag bij Hickory Crawdads

Adriana aan de slag bij Hickory Crawdads

Sharnol Adriana gaat komend seizoen voor het tweede jaar aan slag in de organisatie van Texas Rangers.

Sharnol Adriana gaat komend seizoen voor het tweede jaar aan slag in de organisatie van Texas Rangers.

Sharnol Adriana gaat volgend jaar voor een tweede seizoen op rij aan de slag als coach in de organisatie van Texas Rangers. De Curaçaose oud-international is door de Amerikaanse Major League-organisatie toegewezen aan het Class A-team Hickory Crawdads.

De 46-jarige Sharnol Adriana werd in januari van dit jaar aangesteld door Texas Rangers, nadat hij een jaar eerder al eens op stage was geweest bij Los Angeles Dodgers. Voor zijn nieuwe werkgever debuteerde Adriana in de Amerikaanse Minor League als assistent-coach bij het Double A-team Frisco RoughRiders. Dit team eindigde in de Texas League South op een vierde en laatste plaats.

Ook voor het aankomende seizoen krijgt de Curaçaose oud-international een rol in de technische staf van de Amerikaanse proforganisatie. Hij is door Texas Rangers als coach toegewezen aan Hickory Crawdads, dat vorig jaar derde werd in de South Atlantic League Northern. Bij dit team gaat Adriana samenwerken met manager Spike Owen, die dit seizoen tijdelijk de taken vervulde van derde honkcoach voor Texas Rangers in de Major League.

Hoofdcoach

Adriana beëindigde in 2014 bij het Mexicaanse Broncos de Reynosa op 43-jarige leeftijd zijn spelersloopbaan om een nieuwe carrière als coach te beginnen. Sindsdien stond hij als hoofdcoach onder meer aan het roer bij Rojos del Águila de Veracruz in de Mexican League en Chileros de Xalapa in de Liga Invernal Veracruzana. Ook was hij eerder al eens hitting-coach bij Yaquis de Ciudad Obregón in de Liga Mexicana del Pacifico.

Als speler kwam Adriana tussen 2001 en 2009 voor het Nederlands team uit in 135 interlands. Met Oranje nam hij onder meer deel aan de Olympische Spelen van 2004 en 2008 en de World Baseball Classic van 2006 en 2009. Tussen 1991 en 2014 was hij bovendien actief als profhonkballer. Adriana had in Mexico één van de langste carrières voor een buitenlandse honkballer.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal