Bert Blijleven keert tijdens de World Baseball Classic terug in de technische staf van het Nederlands Koninkrijksteam.

Honkbal

Hall of Famer Bert Blyleven in technische staf Koninkrijksteam

Hall of Famer Bert Blyleven in technische staf Koninkrijksteam

Bert Blijleven keert tijdens de World Baseball Classic terug in de technische staf van het Nederlands Koninkrijksteam.

Bert Blijleven keert tijdens de World Baseball Classic terug in de technische staf van het Nederlands Koninkrijksteam.

Voor de World Baseball Classic is Hall of Fame werper Bert Blyleven toegevoegd aan de technische staf van Team Kingdom of the Netherlands. Blyleven zal tijdens het toernooi samen met Steve Janssen als pitching coach de leiding hebben over de pitchers van het Koninkrijksteam.

De World Baseball Classic, het wereldkampioenschap waaraan ook alle profs uit de Major League Baseball deel mogen nemen, begint voor Oranje op 7 maart in en tegen Zuid-Korea. Oranje is ingedeeld in Groep A met naast Zuid-Korea ook Chinese Taipei en Israël.

Om net als bij de voorgaande twee edities de volgende rond te halen, zal de pitching op orde moeten zijn. Daarom is technisch directeur Gijs Selderijk erg blij dat Bert Blyleven zich in 2017 opnieuw bij de technische staf voegt: “Bondscoach Hensley Meulens heeft bij ons aangegeven dat hij graag weer wilde samenwerken met Blyleven. We hebben de afgelopen weken veel contact gehad en we zijn ontzettend blij dat Bert samen met Steve Janssen de pitching op zich zal nemen.”

Blyleven was ook in 2009 en in 2013 al als pitching coach betrokken bij Team Kingdom of the Netherlands tijdens de twee voorgaande edities van de World Baseball Classic. Blyleven, die tijdens het seizoen televisiecommentator is bij wedstrijden van de Minnesota Twins, kwam tussen 1970 en 1992 gedurende 22 seizoenen uit in de Major League voor onder meer de Twins, de Cleveland Indians en de California Angels.

Hall of Fame

De geboren Zeistenaar won in zijn loopbaan maar liefst 287 wedstrijden en gooide 3701 keer drie slag, goed voor een vijfde plaats op de ranglijst voor meeste strikeouts aller tijden. Deze statistieken leverden de Nederlandse Amerikaan in 2011 een uitverkiezing op voor de Baseball Hall of Fame.

Naast Meulens en Blyleven is Andruw Jones de derde oud-Major League speler in de technische staf voor de World Baseball Classic. Net als tijdens het EK in eigen land en de wedstrijden in en tegen Japan zal de tienvoudig Gold Glove Award winnaar als bench coach actief zijn.

De coaching staff van Team Kingdom of the Netherlands tijdens de World Baseball Classic:
Hensley Meulens – Bondscoach
Andruw Jones – Bench Coach
Bert Blyleven – Pitching Coach
Steve Janssen – Pitching Coach
Sidney de Jong – Hitting Coach
Ben Thijssen – 3rd Base Coach
Wim Martinus – 1st Base Coach

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal