Honkbal

Alle grote namen in voorselectie Koninkrijksteam voor WBC

Alle grote namen in voorselectie Koninkrijksteam voor WBC

11-03-2013 HONKBAL:NEDERLAND-CUBA:TOKYO WBC World Baseball Classic 2013, 2e ronde Pool 1, Nederland - Cuba 7-6. Nederland plaatst zich voor de halve finale in San Francisco Nederlandse spelers rennen na het winnende punt massaal het veld op Foto: Henk Seppen

World Baseball Classic 2013: Nederland plaatst zich voor de halve finale in San Francisco Foto: Henk Seppen

Team Kingdom of the Netherlands neemt in maart 2017 voor de vierde keer deel aan het meest prestigieuze honkbaltoernooi ter wereld: de World Baseball Classic. Wat dit toernooi zo speciaal maakt, is dat dit het enige toernooi is waar ook spelers uit Major League Baseball voor vrij worden gegeven door hun teams.

Dat geldt ook voor de Major League spelers met een Nederlands paspoort. In de voorlopige selectie van bondscoach Hensley Meulens komen we dan ook Major Leaguers Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Didi Gregorius (New York Yankees), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Spencer Kieboom (Washington Nationals), Jurickson Profar (Texas Rangers), Jonathan Schoop (Baltimore Orioles) en Andrelton Simmons (Los Angeles Angels) tegen.

Simmons, Schoop, Profar, Bogaerts en Jansen kwamen tijdens de vorige editie van de World Baseball Classic in 2013 ook al uit voor het Koninkrijksteam dat het toen zeer verrassend tot de halve finale schopte. Ook Gregorius kwam al eens uit voor Oranje. Hij maakte – net als Schoop en Bogaerts – in 2011 deel uit van de selectie die toen het Wereldkampioenschap won in Panama.

Oud Major Leaguers

Naast deze huidige Major Leaguers staat er ook nog een aantal voormalig Major League spelers op het zogenaamde provisional roster van 50 spelers. Pitchers Shairon Martis (Lincoln Salt Dogs, Independent League), Jair Jurrjens (Uni-President 7-Eleven Lions, Taiwan) en Rick van den Hurk (Fukuoka Softbank Hawks, Japan) en slagmannen Wladimir ‘Coco’ Balentien (Yakult Swallows, Japan), Roger Bernadina (KIA Tigers, Zuid-Korea) en Yurendell de Caster (Tigres de Chinandega, Nicaragua) spelen inmiddels elders, maar kwamen eerder uit in de Major League.

De voorselectie wordt aangevuld met spelers uit de Minor Leagues, de Nederlandse hoofdklasse en de Duitse Bundesliga. Voordat Oranje afreist naar Zuid-Korea voor wedstrijden in Groep A tegen de Koreanen, Chinese Taipei en Israël zal bondscoach Hensley Meulens de selectie terug moeten brengen naar 28 spelers.

Oranje opent het toernooi met een wedstrijd tegen Zuid-Korea op 7 maart. Op 8 maart is Chinese Taipei de tweede tegenstander en een dag later volgt de wedstrijd tegen Israël. Als de eerste of tweede plaats in de groep bereikt wordt, reist Oranje voor de tweede ronde af naar Japan. De halve finale en finale worden gespeeld in Los Angeles.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal