Monica Perry in actie voor Terrasvogels tijdens de Holland Series van 2013.

Golden League

Sparks Haarlem haalt Monica Perry binnen

Sparks Haarlem haalt Monica Perry binnen

Monica Perry in actie voor Terrasvogels tijdens de Holland Series van 2013.

Monica Perry in actie voor Terrasvogels tijdens de Holland Series van 2013.
Foto: © Rob Jelsma

Sparks Haarlem heeft Monica Perry aan haar selectie voor het nieuwe seizoen toegevoegd. De Amerikaanse pitcher stond nog op het roster van Terrasvogels, maar speelde al sinds 2013 niet meer op het hoogste niveau in Nederland. Ook Sparks Haarlem is voor de inzet van Perry afhankelijk van haar verplichtingen in de Italiaanse competitie. Nieuw in de technische staf van de Haarlemse landskampioen wordt Edward Franka, die dit jaar één van de coaches was bij het Nederlands Koninkrijksteam.

Monica Perry kwam in 2013 voor het eerst naar Nederland, nadat ze haar opleiding aan de Florida State University had afgerond. Voor Florida State Seminoles sloot ze haar collegeseizoen oppermachtig af. In haar eerste seizoen in de Nederlandse competitie werd Perry in 2013 met Terrasvogels direct kampioen van Nederland. Het was de laatste keer dat Sparks Haarlem een Holland Series verloor. Perry werd na afloop uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster van de finaleserie.

Het bleef tot dusver het enige seizoen voor Perry in de Nederlandse competitie. De afgelopen seizoenen kwam ze voornamelijk uit in de Italian Softball League. Eerst voor Dino Bigioni Unione Fermana en de laatste twee seizoenen voor Sestese. Voor die Italiaanse club kwam ze dit jaar in de reguliere competitie uit in dertien wedstrijden (0.94). Daarin gooide ze maar liefst 117 strikeouts en slechts zeven keer vier wijd in 74 1/3 inning. Aanvallend sloeg Perry twaalf honkslagen (.255). Ook in 2017 start Perry in de Italiaanse competitie en is ze pas voor Sparks Haarlem beschikbaar na afloop van het seizoen in Italië.

Technische staf

Recent keerde ze voor het derde jaar op rij voor het winterseizoen weer terug bij South Australia. Daar is ze momenteel ploeggenoot van Belinda White, die dit jaar voor DSS uitkwam in de Golden League. In 2015 ontving Perry in dienst van South Australia de Lorraine Wooley Best Pitcher Award. Sparks Haarlem krijgt direct bij de start van het nieuwe seizoen wel de beschikking over de zeventienjarige talentvolle Onaisha Franka, die afgelopen seizoen speelde voor Euro Stars. Zij neemt haar vader Edward Franka mee naar Haarlem. Franka wordt assistent-coach in de technische staf van manager Peter van Dalen. Afgelopen seizoen was Franka één van de coaches van het Nederlands Koninkrijksteam.

Na het sluiten van de overschrijvingsperiode afgelopen donderdag zag de Haarlemse club alleen Damishah Charles (Twins), Manoa Weijgertse en Cindy van der Zanden (beiden naar Roef!) naar een andere club vertrekken. Oud-(jeugd)internationals Kirsten Scheele en Kiki Draaijer hebben besloten een punt te zetten achter hun spelersloopbaan in de Golden League.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League