Honkbal

NOC*NSF ondersteunt Koninkrijksteams honkbal én softbal

NOC*NSF ondersteunt Koninkrijksteams honkbal én softbal

teamkingdomnl-honkbal

Team Kingdom of the Netherlands in het Tokyo Dome Foto: Atsuko Miyano

De overkoepelende sportbond NOC*NSF heeft bekendgemaakt dat zij de komende jaren aan zowel honkbal als softbal een topsportbudget toe kennen. In beide sporten presteren de Koninkrijksteams op het hoogste mondiale niveau. Met deze ondersteuning kunnen de teams zich ideaal voorbereiden op kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Japan. Tevens start de KNBSB in samenwerking met het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Amsterdam vanaf september 2017 met fulltime opleidingsprogramma’s voor honkbal- en softbaltalenten.

Technisch directeur Gijs Selderijk reageert verheugd op de bekendmaking door NOC*NSF: “‘Beide sporten krijgen loon naar werken en kunnen zich door deze financiële ondersteuning vanuit NOC*NSF optimaal voorbereiden richting het winnen van prijzen tijdens internationale toernooien.”

De grote successen die het Koninkrijksteam van de honkballers behaalde in de afgelopen jaren hebben er voor gezorgd dat vrijwel het gehele aangevraagde budget is gehonoreerd.

Voor de softbalsters is er nu een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid. In augustus 2014 verloor het Koninkrijksteam haar topsportfinanciering vanuit NOC*NSF toen het tijdens het Wereldkampioenschap in eigen land op een zesde plaats eindigde. Op eigen kracht, met veel passie en inzet bij staf en speelsters en mede dankzij de ondersteuning van het TEAMKPN Sportfonds heeft het Koninkrijksteam Softbal afgelopen zomer een historische vierde plaats op het Wereldkampioenschap in Canada behaald. Dankzij dit resultaat en de reële kans op een Olympische medaille heeft NOC*NSF besloten om het damessoftbal opnieuw een topsportfinanciering toe te kennen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal