Andrelton Simmons, Xander Bogaerts en Jonathan Schoop keren voor de World Baseball Classic terug in Oranje.

Honkbal

Ook Bogaerts en Simmons naar WBC

Ook Bogaerts en Simmons naar WBC

Andrelton Simmons, Xander Bogaerts en Jonathan Schoop keren voor de World Baseball Classic terug in Oranje.

Andrelton Simmons, Xander Bogaerts en Jonathan Schoop keren voor de World Baseball Classic terug in Oranje.
Foto: © 2013 World Baseball Classic, Inc.

Na Jonathan Schoop hebben inmiddels ook Major Leaguers Xander Bogaerts en Andrelton Simmons toegezegd aankomende maart met het Nederlands Koninkrijksteam deel te nemen aan de World Baseball Classic. Oranje start de vierde editie van het officiële wereldkampioenschap op dinsdag 7 maart in Zuid-Korea met een wedstrijd tegen het gastland.

De Curaçaose honkballer Andrelton Simmons begint aan zijn tweede World Baseball Classic. In 2013 speelde hij met Oranje mee in alle acht de wedstrijden en kwam de korte stop tot tien hits (.382), waaronder twee homeruns. Simmons leidde Oranje in vrijwel alle aanvallende categoriën, waaronder de meeste binnengeslagen punten (6). Xander Bogaerts speelde op dat toernooi zeven wedstrijden en kwam tot vijf hits (.364). Eerder werd al bekend dat ook Jonathan Schoop voor de tweede keer in zijn carrière deel gaat nemen aan de World Baseball Classic.

De twee Major Leaguers maken deel uit van een groep van dertig spelers die vandaag door de organisatie zijn bevestigd voor hun deelname aan de World Baseball Classic. Van die dertig spelers kwamen er 24 al eens uit tijdens de All Star Game van Major League Baseball. Enkele andere spelers die werden bevestigd zijn World Series-ster Francisco Lindor (Puerto Rico), Manny Machado (Dominicaanse Republiek) en Max Scherzer (Verenigde Staten). Van de tegenstanders van Nederland uit de eerste ronde, Zuid-Korea, Chinese Taipei en Israel, zijn tot dusver nog geen deelnemers uit de Major League bekendgemaakt.

Gold Glove Award

Met de 24-jarige Bogaerts en de 27-jarige Simmons krijgt manager Hensley Meulens voor het Nederlands Koninkrijksteam de beschikking over twee toonaangevende honkballers uit de Amerikaanse Major League. Simmons werd in 2013 en 2014 twee jaar op rij winnaar van een Gold Glove Award. Bogaerts werd op zijn beurt in 2015 en 2016 onderscheiden met de Silver Slugger. Dit jaar leidde hij zelfs kortstondig de Major League als beste slagman.

In zijn vijfde seizoen in de Major League en zijn eerste voor Los Angeles Angels kwam korte stop Andrelton Simmons tot 126 honkslagen (.281) en 44 binnengeslagen punten. De Arubaanse Xander Bogaerts speelde zijn vierde seizoen in de Majors. Voor Boston Red Sox kwam hij zelfs tot 192 honkslagen (.294) en sloeg hij de meeste homeruns (21) in de Major League uit zijn carrière. Als aanvulling op Simmons, Bogaerts en Schoop kan manager Meulens voor de strijd om de wereldtitel nog kiezen uit een groot aantal andere profhonkballers.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal