Shawn Zarraga vervolgt zijn carrière bij Cincinnati Reds.

Honkbal

Shawn Zarraga naar Cincinnati Reds

Shawn Zarraga naar Cincinnati Reds

Shawn Zarraga vervolgt zijn carrière bij Cincinnati Reds.

Shawn Zarraga vervolgt zijn carrière bij Cincinnati Reds.
Foto: © Atusko Miyano

International Shawn Zarraga verhuist van club. De Arubaanse catcher is door Cincinnati Reds overgenomen van Los Angeles Dodgers. Het wordt de derde proforganisatie waarbij Zarraga onder contract staat. Dit jaar kwam hij in 46 wedstrijden in de Minor League tot een slaggemiddelde van .256.

De 27-jarige Shawn Zarraga werd in 2007 gedraft door Milwaukee Brewers. Eind 2014 verhuisde hij vervolgens naar Los Angeles Dodgers, nadat hij voor Nashville Sounds zijn debuut had gemaakt op Triple A-niveau. Voor de organisatie uit Los Angeles speelde hij de afgelopen twee seizoenen nog eens 37 wedstrijden in de Triple A Pacific Coast League.

Hij werd bovendien op 25 augustus door Los Angeles Dodgers als back-up catcher opgeroepen voor de hoofdmacht. Tot een officieel debuut kwam het echter niet. Een dag later werd hij alweer teruggestuurd naar de Minor League, waarmee hij één van de bijna vierhonderd spelers is geworden, die ooit door een Major League-club zijn opgeroepen, maar nooit een wedstrijd op het hoogste niveau hebben gespeeld. Een maand geleden koos Zarraga ervoor om als free-agent op zoek te gaan naar een nieuwe club, waardoor hij beschikbaar werd voor Cincinnati Reds.

World Baseball Classic

Zarraga verdeelde dit jaar zijn seizoen over Tulsa Drillers (AA) en Oklahoma City Dodgers (AAA). Voor dat eerste team speelde hij 27 wedstrijden met een slaggemiddelde van .306. Voor Oklahoma City Dodgers kwam hij uit in negentien duels en had hij acht hits (.167).

Vorige maand maakte de Arubaanse profhonkballer met het Nederlands Koninkrijksteam de trip naar Tokyo voor deelname aan de Warm-up Games tegen Samurai Japan. Zarraga speelde twee wedstrijden mee als aangewezen slagman. Daarin kwam hij tot drie honkslagen in acht slagbeurten. Ook voor de aankomende World Baseball Classic is Zarraga in beeld bij manager Hensley Meulens.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal