Honkbal

Eugene Kingsale: topcoach in wording?

Eugene Kingsale: topcoach in wording?

kingus

‘Sir’ Eugene Kingsale geflankeerd door Andruw Jones, Sidney Ponson en Hensley Meulens tijdens een gala op Aruba afgelopen week

Veel van ons kennen Eugene Kingsale nog als speler van Neptunus in de hoofdklasse en natuurlijk Oranje. Kingsale vertegenwoordigde het Koninkrijk tijdens twee Olympische Spelen, meerdere EK’s en WK’s en de World Baseball Classic. Wat veel mensen niet weten is dat Kingsale, de eerste Arubaan in de MLB, inmiddels jeugdcoach is op Aruba.

Het coachen vergaat Kingsale zo goed dat hij hier en daar uitgenodigd wordt voor zeer leuke projecten. Zo maakte de oud speler van onder meer de Baltimore Orioles, de Detroit Tigers en de Seattle Mariners, deel uit van de technische staf van Team Kingdom of the Netherlands tijdens het trainingskamp op Curaçao in aanloop naar de Premier 12 vorig jaar. Een maand later maakte hij deel uit van de technische staf van Team Europe dat in Taiwan deelnam aan de Asia Winter Baseball League.

Deze winter was hij als coach aanwezig bij World Children’s Baseball Fair in Japan waar meer dan 150 kinderen van over de hele wereld aanwezig waren. Tijdens dit evenement sprak hij met de voormalige coach van Team USA Peter Caliendo. Caliendo heeft een podcast waarin hij regelmatig coaches interviewt. Voor de dertigste aflevering van de ‘Baseball Outside the Box Podcast’ sprak Caliendo met Eugene Kingsale over zijn loopbaan en zijn manier van coachen. Het leverde een zeer leuke aflevering op.

Je kunt het interview hier beluisteren:

Voor meer afleveringen van deze podcast klik je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal