Honkbal

Shawn Zarraga: “De Reds gaven mij het beste gevoel”

Shawn Zarraga: “De Reds gaven mij het beste gevoel”

1am_2826

Shawn Zarraga wordt na een honkslag op het eerste honk begroet door eerste honkcoach Wim Martinus (34) Foto: Atsuko Miyano

Shawn Zarraga tekende onlangs een contract bij de Cincinatti Reds. De 27-jarige Arubaanse catcher van Team Kingdom of the Netherlands kwam de afgelopen twee seizoenen uit in de organisatie van de Los Angeles Dodgers, maar was deze winter Minor League free agent. Deze week maakte zijn nieuwe werkgever bekend dat Zarraga een speciale uitnodiging heeft gekregen voor MLB Spring Training.

Het is niet voor het eerst dat Zarraga als non-roster invitee deel mag nemen aan Spring Training in het ‘Big League Camp’. Ook voor de Los Angeles Dodgers kreeg hij al eens die kans en zo kon hij werken met grote namen als Clayton Kershaw en natuurlijk Kenley Jansen. Deze spelers kwam hij opnieuw tegen toen hij in augustus voor één wedstrijd werd opgeroepen naar de hoofdmacht. Helaas kreeg hij niet de kans om zijn debuut te maken.

Dat de Arubaan nu voor de Reds heeft gekozen heeft te maken met het vertrouwen dat zij in hem uitgesproken hebben en de kansen die hij ziet om de MLB te bereiken: “Ik had meerdere aanbiedingen, maar de Reds gaven mij absoluut het beste gevoel. Zij waren echt enthousiast over mij en wilde mij graag in hun organisatie hebben spelen.”

Spring Training
In februari mag ‘Ziggy’ zich dus melden voor de voorbereiding met de hoofdmacht. Hij is natuurlijk niet de enige catcher van de Reds, sterker nog op het 40-man roster van de Reds staan al vier catchers en naast Zarraga worden ook Rob Brantly en Chad Wallach uitgenodigd als catcher die niet op het 40-man roster staat.

De kans is erg groot dat manager Bryan Price het seizoen opent met Tucker Barnhart en Devin Mesoraco als catchers op het hoogste niveau. Mesoraco werd jarenlang gezien als zeer groot talent, maar kwam de afgelopen twee seizoenen vanwege zware blessures nauwelijks in actie. Mocht Mesoraco niet fit genoeg zijn om het seizoen in de Majors te starten dan zou de race om backup catcher van Tucker Barnhart wel eens kunnen gaan tussen Juan Graterol, die deze winter overkwam van de Los Angeles Angels, en Shawn Zarraga.

Gevraagd of de kans op een debuut in de Major League een rol gespeeld heeft in zijn keuze voor de Reds zegt hij: “Zeker! Zoals ik al zei: de Reds zijn erg enthousiast en zoals ik het zie biedt elke dag dat ik mijn uniform aantrek mij een kans om mijn droom te verwezenlijken.”

Team Kingdom of the Netherlands
Zarraga maakt al jaren deel uit van het Koninkrijksteam en speelde als lid van dit team onder meer tijdens de Premier 12 in 2015 en de Samurai Japan Warmup Games een maand geleden. Een toernooi dat hij nog nooit meemaakte is de World Baseball Classic. In 2009 waren Sidney de Jong en Kenley Jansen de catchers voor Oranje en vanwege een blessure kon de switch-hitter in 2013 niet deelnemen. Tijdens deze editie waren Dashenko Ricardo, Bas Nooij en Quentin de Cuba de catchers.

Voor de World Baseball Classic van volgend jaar is Zarraga de hoogst spelende catcher in de voorselectie van bondscoach Hensley Meulens. Zarraga geeft aan dat zijn nieuwe contract en de bijbehorende uitnodiging voor Spring Training geen belemmering zouden zijn voor zijn deelname aan de World Baseball Classic: “Normaal gesproken ben ik er bij volgend jaar!”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal