Chantal Versluis in actie voor het Italiaanse Sesetese.

Internationaal

Italiaanse onderscheidingen voor Versluis

Italiaanse onderscheidingen voor Versluis

Chantal Versluis in actie voor het Italiaanse Sesetese.

Chantal Versluis in actie voor het Italiaanse Sesetese.
Foto: © Fred Versluis

De Nederlandse international Chantal Versluis is winnaar geworden van twee individuele prijzen in de Italian Softball League. Afgelopen seizoen kwam Versluis in Italië uit voor Sestese. Zij werd uitgeroepen tot beste verdedigende en beste aanvallende speelster en was daarmee de enige met twee titels tijdens de Italiaanse prijzenregen. De onderscheidingen worden op een later moment gedurende het seizoen 2017 aan de speelsters uitgereikt.

Een speciale commissie, onder meer bestaande uit leden van de technische staf van het nationale team en het Comitato Nazionale Classificatori, heeft vandaag de winnaars bekendgemaakt van de Guanti d’Oro en de Mazze d’Argento in de Italian Softball League. De Guanti d’Oro, het Italiaanse equivalent voor de Gold Gloves, werden toegekend aan de beste verdedigende speelsters per positie. Eén van hen werd Versluis. De andere twee buitenveldsters met een Italiaanse Gold Glove werden Kelsey Coleman (Labadini Collecchio) en Alba Pizzorni (Rhibo La Loggia).

Daarnaast werd Versluis bovendien onderscheiden met de Zilveren Knuppel, een prijs die wordt uitgereikt aan de speelsters per positie met het beste slaggemiddelde. Ook voor deze categorie werden onder meer drie buitenveldsters onderscheiden. Behalve Versluis waren dat verder Lara Buila (MKF Mollificio Bollate) en Beatrice Ricchi (Rhibo La Loggia). Van dat drietal sloot de Nederlandse international het reguliere seizoen af met het beste slaggemiddelde. Versluis kwam tot een gemiddelde van .420 en liet daarmee Buila (.396) en Ricchi (.385) ver achter zich.

Beste speelster

Met haar slaggemiddelde was Versluis zelfs de beste speelster uit poule B van de Italian Softball League. In die poule eindigde zij met Sestese in de reguliere competitie op een zevende en laatste plaats. Haar ploeg won zeven van de 22 wedstrijden. Versluis nam deel aan twintig wedstrijden. Ze leidde haar team in onder meer honkslagen (21), tweehonkslagen (4), driehonkslagen (3) en gestolen honken (8). Versluis is de enige speelster dit seizoen uit de Italian Softball League die zowel een Guanto d’Oro als een Mazza d’Argento heeft gewonnen.

Versluis was niet de enige Nederlandse speelster in de Italian Softball League. Voor titelverdediger Bussolengo, dat dit jaar opnieuw kampioen werd, maakte Nathalie Gosewehr voor het eerst sinds 2011 haar rentree in de Italiaanse competitie. Gosewehr kwam in zeven wedstrijden tot zeven hits (.368). In Nederland kwam ze dit jaar bovendien uit voor het Haarlemse DSS. Bij Bussolengo speelde verder Noa Brand in twee wedstrijden mee.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Internationaal