Remco Draijer scoort voor L&D Amsterdam in de wedstrijd tegen Rimini.

ECC 2017

L&D Amsterdam tijdens ECC in poule met Rimini

L&D Amsterdam tijdens ECC in poule met Rimini

Remco Draijer scoort voor L&D Amsterdam in de wedstrijd tegen Rimini.

Remco Draijer scoort voor L&D Amsterdam in de wedstrijd tegen Rimini.
Foto: © Rob Jelsma

De twee finalisten van de European Champions Cup van dit jaar treffen elkaar in 2017 opnieuw. Titelverdediger L&D Amsterdam is voor het Europese clubtoernooi van volgend jaar ingedeeld in een poule met Rimini. In de andere poule staan volgend jaar de Nederlands kampioen Curaçao Neptunus en Italiaans kampioen Unipolsai Bologna tegenover elkaar.

De Europese honkbalbond CEB heeft vandaag de loting bekendgemaakt voor de European Champions Cup van juni volgend jaar. Die wordt voor het tweede jaar gehouden tussen de acht sterkste teams uit Europa. Vorig jaar werd L&D Amsterdam in Rimini winnaar van de eerste editie van het vernieuwde toernooi. In de eindstrijd werd in tien innings de Italiaanse gastheer met 4-5 verslagen.

Ook in 2017 treft L&D Amsterdam de ploeg van ASD Rimini. Beide ploegen zijn ingedeeld in poule B. Daarin komen verder ook het Duitse Regensburg Legionäre, met de Nederlandse pitcher Mike Bolsenbroek binnen de gelederen, en San Marino uit. Amsterdan, Rimini en Legionäre verloren alle drie dit jaar de finale om de landstitel. San Marino werd in de best-of-seven van de Play-Offs met 4-1 uitgeschakeld door Rimini.

Kampioenen

In poule A is het Rotterdamse Neptunus ingedeeld met Unipolsai Bologna uit Italië, Rouen Huskies uit Frankrijk en Mainz Atletics uit Duitsland. Daarmee bestaat poule B uit kampioenen uit vier verschillende landen.

De organisatie van de European Champions Cup werd eerder door de CEB al toegewezen aan het Duitse Regensburg. Het Europese clubtoernooi wordt volgend jaar gehouden van woensdag 7 tot en met zondag 11 juni. Volgens de loting en de geldende competitiereglementen van de CEB start L&D Amsterdam het toernooi op woensdag 7 juni direct tegen het sterke T&A San Marino. Hierna volgen op donderdag 8 en vrijdag 9 juni nog wedstrijden tegen achtereenvolgens Regensburg Legionäre en ASD Rimini.

Promotie

In het Duitse Regensburg opent Curaçao Neptunus het Europese clubtoernooi eveneens met een wedstrijd tegen een team uit de Italian Baseball League. De Nederlandse kampioen treft als eerste de Italiaanse kampioen Unipolsai Bologna. De Nederlandse kampioen vervolgt het toernooi met wedstrijden tegen Mainz Atletics (8 juni) en Rouen Huskies (9 juni). De Franse honkballers uit Rouen promoveerden dit jaar naar het hoogste Europese clubtoernooi. In de finale van de CEB Cup werd deze zomer het eveneens Franse Les Barracudas Montpellier verslagen. Daarmee verwierf Rouen Huskies een plek in de European Champions Cup ten koste van degradant Kotlarka Praha, dat zonder overwinning een startbewijs voor Tsjechië verloor.

Het Europese clubtoernooi wordt zaterdag 10 juni vervolgd met de halve finales waarbij de nummers één uit elke poule tegenover de nummers twee uit de andere poule staan. De nummers vier tot en met acht spelen verder in de verliezersronde.

Programma (onder voorbehoud)

Woensdag 7 juni 2017
Poule A: Curaçao Neptunus – Unipolsai Bologna
Poule A: Rouen Huskies – Mainz Atletics
Poule B: L&D Amsterdam – T&A San Marino
Poule B: A.S.D. Rimini – Regensburg Legionäre

Donderdag 8 juni 2017
Poule A: Mainz Atletics – Curaçao Neptunus
Poule A: Unipolsai Bologna – Rouen Huskies
Poule B: Regensburg Legionäre – L&D Amsterdam
Poule B: T&A San Marino – A.S.D. Rimini

Vrijdag 9 juni 2017
Poule A: Curaçao Neptunus – Rouen Huskies
Poule A: Mainz Atletics – Unipolsai Bologna
Poule B: L&D Amsterdam – A.S.D. Rimini
Poule B: Regensburg Legionäre – T&A San Marino

Zaterdag 10 juni 2017
Nummer 1 poule A – Nummer 2 poule B
Nummer 1 poule B – Nummer 2 poule A
Nummer 3 poule A – Nummer 4 poule B
Nummer 3 poule B – Nummer 4 poule A

Zondag 11 juni 2017
Verliezer halve finales 1 – Verliezer halve finales 2
Winnaar halve finales 1 – Winnaar halve finales 2

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2017