Pitcher Loek van Mil in actie voor zijn Australische club.

Honkbal

Loek van Mil met World All-Stars onderuit

Loek van Mil met World All-Stars onderuit

Pitcher Loek van Mil in actie voor zijn Australische club.

Pitcher Loek van Mil in actie voor zijn Australische club.
Foto: © Adelaide Bite

Loek van Mil is er vandaag met de World All-Stars niet in geslaagd de jaarlijkse All Star Game van de Australian Baseball League te winnen. De 32-jarige Nederlandse pitcher kreeg in de vijfde inning van de wedstrijd tegen Team Australia nog wel de hold op zijn naam, maar zag het voor zijn ploeg vanuit de dug-out in de negende inning alsnog misgaan: 2-1.

Loek van Mil was één van de buitenlandse spelers uit de Australische competitie, die was geselecteerd voor de World All-Stars. Daarin werd hij onder meer ploeggenoot van de Amerikaanse Major Leaguer Jeremy Guthrie en de Duitse pitcher Sven Schuller. Guthrie werd recent gecontracteerd door Melbourne Aces. Voor Van Mil was het zijn eerste selectie voor de Australische All Star Game.

De wereldsterren uit de Australische competitie namen het vandaag tijdens de zesde editie van de All Star Game in het Melbourne Ballpark op tegen Team Australia, een team dat eveneens was samengesteld uit spelers uit de Australian Baseball League. Voor de Australische manager Jon Deeble was de All Star Game daarmee bovendien direct een kans om zijn spelers met het oog op de aankomende World Baseball Classic alvast in actie te zien.

Gelijkmaker

In het Melbourne Ballpark openden de World All-Stars in de vierde inning de score. Op het pitchen van Luke Wilkins stroomden de honken vol na hits van Mike Reeves (Canada) en Stone Garrett (Verenigde Staten) en een geraakt werper voor de Amerikaan Josh Altmann. Hierop sloeg zijn landgenoot Kevin Padlo met een opofferingsslag het eerste punt van de wedstrijd over de thuisplaat.

Lang hield die voorsprong niet stand. In de zesde inning kwam Team Australia op gelijke hoogte. Dat gebeurde nadat pitcher Keisuke Honda op de heuvel Loek van Mil had afgelost. Van Mil had in de vijfde inning vier wijd gegooid op Stefan Welch, maar kwam mede door een dubbelspel twee slagmannen later zonder kleerscheuren uit de vijfde inning. Dat lukte de Japanse Honda niet. Na drie vrije lopen moest hij al worden vervangen door zijn landgenoot Shogo Noda. Die gooide direct een wilde worp waarop de gelijkmaker kon worden gescoord.

Walk-off

Tot aan de negende inning hadden de eerste acht pitchers van de World All Stars hun tegenstanders op slechts één honkslag gehouden. Die kwam in de derde inning op naam van Mitch Nilsson. Maar in de negende inning wisten de Australische honkballers alsnog de winst naar zich toe te trekken. Met twee man uit bereikte Trent D’Antonio na een honkslag en een gestolen honk het tweede honk voordat Stefan Welch hem met een walk-off honkslag binnen kon slaan. Een jaar geleden won Team Australia eveneens al in een walk-off stijl. Toen gebeurde dat na een stootslag van Trent D’Antonio, waardoor Australië in de negende inning won met 3-2.

Van Mil is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen voor Adelaide Bite in de Australian Baseball League. De Nederlandse pitcher kwam tot dusver in acht wedstrijden in actie en gooide twaalf keer drie slag en slechts vier keer vier wijd in elf innings. Hij stond dertien honkslagen en maar één verdiend punt toe (0.82).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal