Internationaal

Britt Vonk in 2017 terug in Italiaanse competitie

Britt Vonk in 2017 terug in Italiaanse competitie

Britt Vonk nam dit jaar met het Nederlands Koninkrijksteam deel aan het WK.

Britt Vonk nam dit jaar met het Nederlands Koninkrijksteam deel aan het WK.
Foto: © Fred Versluis

De 25-jarige Britt Vonk maakt aankomend seizoen haar rentree in de Italian Softball League. De Nederlandse international heeft hiervoor een overeenkomst afgesloten met Bollate. Medio maart zal zij zich melden bij haar nieuwe club. Recent nam Vonk met Terrasvogels nog deel aan de Holland Series.

Vonk begint aan haar tweede seizoen in de hoogste Italiaanse competitie. In 2015 stond de Nederlandse binnenveldster op het roster van La Loggia en speelde ze in de reguliere competitie in vier wedstrijden mee, waarin ze drie honkslagen (.300), waaronder een homerun, sloeg. In de halve finales volgden nog eens drie hits (.273). De best-of-five werd echter met 3-2 verloren van Forli.

Na haar Italiaanse seizoen verhuisde Vonk dit jaar naar het Amerikaanse Scrap Yard Dawgs, dat uitkomt in de National Pro Fastpitch (NPF). Met haar profclub haalde Vonk de NPF Championship Series. In juli werd ze nog uitgeroepen tot Rookie of the Week. In het voorjaar keert ze voor een tweede seizoen terug naar Houston. Daaraan voorafgaand is ze van maart tot en met mei inzetbaar voor Bollate,

Kampioen

Na afloop van haar Amerikaanse profavontuur meldde de 25-jarige Vonk zich bij Terrasvogels voor de Season Finals. Met de club uit Santpoort-Noord bereikte ze nog wel de Holland Series, maar miste ze ook nu de titel. In de finalewedstrijd tegen titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem sloeg Vonk alle drie de honkslagen voor haar ploeg. Vonk, die vier jaar speelde voor het softbalteam van de University of California, komt sinds 2005 uit in de Nederlandse hoofdklasse.

In Italië werd Bollate dit jaar met slechts twee nederlagen winnaar van poule A in de reguliere competitie, maar werd vervolgens in de halve finales van de Italian Softball League uitgeschakeld door Forli. Tussen 2010 en 2013 speelde Saskia Kosterink al vier seizoenen op rij voor de club uit Noord-Italië, op kleine afstand van Milaan. In 2017 is Bollate de gastheer voor het Europees kampioenschap.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Internationaal