Honkbal

Rick van den Hurk met Koninkrijksteam naar WBC

Rick van den Hurk met Koninkrijksteam naar WBC

wbc-rick-van-den-hurk

Rick van den Hurk in actie voor Team Kingdom of the Netherlands tijdens WBC 2009

Bondscoach Hensley Meulens krijgt met Team Kingdom of the Netherlands in maart tijdens de World Baseball Classic de beschikking over topwerper Rick van den Hurk. De 31-jarige Brabander keert daarmee terug in de selectie van het Koninkrijsteam, waarvan hij tijdens de World Baseball Classic in 2009 voor het laatst deel uitmaakte.

In van den Hurk krijgen Meulens en zijn pitching coaches Bert Blyleven en Steve Janssen de beschikking over een werper met een grote schat aan internationale ervaring. Van den Hurk kwam, verspreid over zes seizoenen, in de Major League Baseball uit voor de Florida Marlins, de Baltimore Orioles en de Pittsburgh Pirates.

In de laatste vier seizoenen maakte ‘The Holland Hammer’ furore in de hoogste divisies van het Aziatische honkbal. In Zuid-Korea kwam hij uit voor de Samsung Lions, met wie hij twee keer kampioen werd. In dienst van de Lions werd van den Hurk in 2014 uitgeroepen tot beste werper van de Koreaanse competitie. De laatste twee seizoenen speelde de Nederlander voor de Softbank Hawks in de Japanse NPB. In die competitie verbrak hij het record voor meeste overwinningen op rij zonder verliespartij met veertien overwinningen verspreid over 2015 en 2016.

Het moge duidelijk zijn dat van den Hurk een grote aanwinst is voor Oranje. Zelf geeft de Brabander in een interview met Honkbalsite.com aan veel zin te hebben in deelname aan de World Baseball Classic, hij is bovendien ambitieus: “Bij de beste vier komen is zeker ons doel en ik denk dat we vergeleken met 2013 een stapje verder moeten kunnen komen.”

Graag zou hij bovendien zien dat het Koninkrijksteam met goede resultaten kan zorgen voor exposure van de honkbalsport in Nederland: “Ik hoop dat we met dit toernooi van wereldklasse ook de honkbalsport meer in de publiciteit brengen, iets wat ook heel belangrijk is voor het honkbal in Nederland”.

Na Andrelton Simmons, Jonathan Schoop en Xander Bogaerts is Rick van den Hurk de vierde (oud-)Major Leaguer die toegezegd heeft te zullen deelnemen aan de World Baseball Classic.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal