Softbal

Aankomend weekend de 17e editie van The Cup

Aankomend weekend de 17e editie van The Cup

the-cup-1

Op vrijdag 13 januari start de 17e editie van The Cup the Netherlands. De Margriet- en Groenoordhal is weer het toneel voor het internationale indoor softbaltoernooi. Aan dit toernooi nemen zestien teams deel uit de USA, Tsjechië, Groot Brittannië en Nederland. Vorig jaar ging Talent Team Holland met de winst er van door.

Nederland wordt vertegenwoordigd door zes teams uit de Golden en Silver League: Terrasvogels, Roef!, Twins, Birds, Euro-Stars en Onze Gezellen. Tevens is titelverdediger TTH weer van de partij en nieuw dit jaar is een gelegenheidsteam met speelsters afkomstig uit de drie verschillende Nederlandse Softbal Academies (14, 15, 16 jaar). Vanuit Tsjechië neemt Joudrs Praha deel aan het toernooi en Groot-Brittanië stuurt een samengesteld team uit Senior en Under-19 Great Britain National Team met een aantal guest speelsters. Ook Amerika is met een zestal collegeteams aanwezig. Ook de officials zijn dit jaar weer een internationaal gezelschap met Amerikaanse, Belgische, Britse en Nederlandse scheidsrechters.

Voorafgaand aan The Cup wordt een clinic gegeven voor jeugdspeelsters onder leiding van Mariëlle Vleugels. Zij wordt bijgestaan door andere speelsters uit het Koninkrijksteam en door speelsters en coaches van de Amerikaanse team.

Tijden:
Donderdag
Vrijdag 19 – 22.30 uur – Officiële opening om 20.00 uur
Zaterdag 9 – 18.00 uur
Zondag 9 – 16.00 uur

 

the-cup-2

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal