Curt Smith was de beste slagman bij Tigres de Chinandega.

Honkbal

Internationals in finale Nicaragua

Internationals in finale Nicaragua

Curt Smith was de beste slagman bij Tigres de Chinandega.

Curt Smith was de beste slagman bij Tigres de Chinandega.
Foto: © Alfred Cop

Yurendell de Caster, Curt Smith en Dashenko Ricardo hebben met Tigres de Chinandega de finale bereikt van de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN). De drie internationals staan daarin tegenover titelverdediger Gigantes de Rivas. Vorig jaar veroverde De Caster nog het kampioenschap met Gigantes de Rivas.

De drie honkballers uit Curaçao hadden een enorm aandeel in de kwalificatie voor de Serie Final. Curt Smith werd met een slaggemiddelde van .381 de nummer drie in de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN). Met zijn tien homeruns en veertig binnengeslagen punten hoefde hij alleen voormalig HCAW-speler Wuililans Vásquez (Gigantes de Rivas) voor zich te houden.

Yurendell de Caster kwam in 32 wedstrijden tot een gemiddelde van .328 met zeven homeruns en 29 binnengeslagen punten. Dashenko Ricardo produceerde 26 hits (.257).

Directe kwalificatie

In de reguliere competitie won Tigres de Chinandega 27 van de 48 wedstrijden en verdiende daarmee als winnaar van de reguliere competitie directe kwalificatie voor de finale. Daarin is uiteindelijk titelverdediger Gigantes de Rivas de tegenstander geworden. Dit team verloor in de reguliere competitie slechts één wedstrijd meer en beschikt met Wuillians Vásquez over de Meest Waardevolle Speler van de twaalfe editie van de strijd om de Nicaraguaanse titel. Met een slaggemiddelde van .404, elf homeruns en 55 binnengeslagen punten werd hij bovendien winnaar van de Triple Crown.

Voor Tigres de Chinandega is het de zesde keer dat het team de finale heeft bereikt. En de eerste keer sinds het seizoen 2012-2013, waarin het tweede clubkampioenschap werd veroverd. In dat jaar won De Caster namens Tigres de Chinandega de Triple Crown in de LBPN. Hij debuteerde toen samen met Curt Smith voor de club uit Chinandega in de LBPN.

Serie Latinoamericana

Voor Gigantes de Rivas was het al de vierde finaleplaats op rij. De club, die in het seizoen 2013-2014, met toen nog Randall Simon binnen de gelederen, debuteerde met een titel wist sindsdien elk jaar de Serie Final te halen. Het leverde twee titels op. Vorig jaar werd Yurendell de Caster met Gigantes de Rivas nog kampioen van Nicaragua. De club won hierna bovendien als eerste team uit Nicaragua de Serie Latinoamericana.

Gisteravond ging de Serie Final van start. In het Estadio Efrain Tijerino in Chinandega nam de thuisploeg na solohomeruns van Everth Cabrera en Edgard Montiel in de eerste en derde inning al snel de leiding. Bij een 6-3 voorsprong sloeg Yurendell de Caster, met volle honken, met een infield-hit het winnende punt binnen. Door onder meer achttien hits trok Tigres de Chinandega uiteindelijk met 9-6 de winst in de eerste wedstrijd uit de best-of-seven naar zich toe.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal