Van links naar rechts: Curt Smith, Dashenko Ricardo en Yurendell de Caster met de trofee na het winnen van het kampioenschap in Nicaragua.

Honkbal

Internationals winnen titel in Nicaragua

Internationals winnen titel in Nicaragua

Van links naar rechts: Curt Smith, Dashenko Ricardo en Yurendell de Caster met de trofee na het winnen van het kampioenschap in Nicaragua.

Van links naar rechts: Curt Smith, Dashenko Ricardo en Yurendell de Caster met de trofee na het winnen van het kampioenschap in Nicaragua.

Voor het tweede jaar op rij is international Yurendell de Caster met zijn team kampioen geworden van Nicaragua. Veroverde hij vorig jaar nog de titel in de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN) met Gigantes de Rivas, Gisteravond versloeg hij met zijn Curaçaose ploeggenoten Curt Smith en Dashenko Ricardo juist die club in de eindstrijd. Het leverde het derde kampioenschap op voor Tigres de Chinandega.

De drie spelers van Curaçao bekroonden gisteravond het beste seizoen van Tigres de Chinandega sinds 2012-2013 met een 5-3 overwinning op Gigantes de Rivas, de nummer twee uit de reguliere competitie. Ook in de reguliere competitie bleek de club van de drie internationals al de sterkste. Voor Tigres de Chinandega  is het het derde landskampioenschap in de clubhistorie. Eerder werd de titel in de wacht gesleept in de seizoenen 2005-2006 en 2012-2013. In dat laatste seizoen maakten De Caster en Smith ook al deel uit van de selectie.

De terugkeer van de twee internationals voor de twaalfde editie van de LBPN bleek een gouden greep. Niet alleen waren De Caster en Smith tijdens het reguliere seizoen van grote waarde. In de vijfde en beslissende wedstrijd uit de best-of-seven rammelden beide spelers achter elkaar de bal over de hekken voor een homerun. De twee opeenvolgende homeruns waren samen goed voor drie punten en brachten Tigres de Chinandega in de vijfde inning op een beslissende 5-1 voorsprong.

Serie Latinoamericana

Uiteindelijk hield de club uit het noordwesten van Nicaragua de voorsprong vast en werd de winst in het volgepakte eigen Estadio Efraín Tijerino met 5-3 veiliggesteld. In de best-of-seven wist Gigantes de Rivas alleen de derde wedstrijd (5-6) te winnen. Door het kampioenschap heeft Tigres de Chinandega zich gekwalificeerd voor de Serie Latinoamericana, de strijd tussen de kampioenen uit Nicaragua, Colombia, Mexico en Panama. Vorig jaar werd De Caster met Gigantes de Rivas als eerste club uit Nicaragua winnaar van deze Latijns-Amerikaanse kampioenschappen.

Door de kwalificatie voor de Serie Latinoamericana krijgt het seizoen voor De Caster, Smith en Ricardo nog een staartje. Het toernooi in het Colombiaanse Sincelejo gaat donderdag 26 januari van start en duurt in totaal vijf dagen.

Wintercompetities

Yurendell de Caster, Curt Smith en Dashenko Ricardo zijn drie van de internationals die de afgelopen maanden actief waren in diverse wintercompetities. Pitcher Shairon Martis (5.18) kwam in elf wedstrijden met Aguilas del Zulia uit in de sterke Liga Venezuela Beisbol Profesional. Inmiddels heeft Aguilas del Zulia zich geplaatst voor de finale van de LVBP, maar maakt Martis geen deel meer uit van de hoofdmacht.

In Colombia kwamen catcher Chadwick Tromp en pitcher Wendell Floranus voor Indios de Cartagena uit in de Liga Colombiana de Béisbol Profesional. Hun team werd in de Play-Offs van de Colombiaanse wintercompetitie uitgeschakeld.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal