Honkbal

Gregorius en Profar met Team Kingdom of the Netherlands naar WBC

Gregorius en Profar met Team Kingdom of the Netherlands naar WBC

Jurickson Profar in actie voor Team Kingdom of the Netherlands tijdens de Samurai Japan Warmup Games in november 2016 (Foto: Atsuko Miyano)

Jurickson Profar in actie voor Team Kingdom of the Netherlands tijdens de Samurai Japan Warmup Games in 2016 (Foto: Atsuko Miyano)

De indrukwekkende selectie van Team Kingdom of the Netherlands voor de World Baseball Classic begint steeds meer vorm te krijgen. Major League spelers Didi Gregorius en Jurickson Profar hebben inmiddels ook toegezegd deel te zullen nemen aan de prestigieuze WBC. Daarmee voegen de twee zich bij Andrelton Simmons, Xander Bogaerts, Jonathan Schoop en Rick van den Hurk, die hun deelname eerder al toegezegd hadden.

Voor Jurickson Profar wordt het de tweede keer dat hij namens het Koninkrijksteam uitkomt tijdens de WBC. In 2013 werd hij samen met Kenley Jansen voor de halve finale toegevoegd aan de selectie. Jansen is de enige speler uit de Major League die zich niet bij de selectie voegt. Profar, die afgelopen november tijdens de Samurai Japan Warmup Games ook twee keer in actie kwam voor het Koninkrijksteam, komt in de Major League Baseball uit voor de Texas Rangers. Dit seizoen liet hij in 90 wedstrijden zien dat hij multi-inzetbaar is: de Curaçaoënaar kwam uit op vijf verschillende posities.

Flexibiliteit

Didi Gregorius voor Nederland in actie tegen Australië tijdens het WK van 2011.

Didi Gregorius voor Oranje in actie tegen Australië tijdens het WK van 2011.
Foto: © IBAF

Hij biedt manager Hensley Meulens dus de nodige flexibiliteit en die komt goed van pas. In Mariekson (Didi) Gregorius krijgt de bondscoach namelijk de beschikking over nog een infielder. Met Simmons, Bogaerts, Schoop, Gregorius en Profar wordt het dus druk in het infield. Profar kan echter ook in het outfield uit de voeten, waarmee hij het keuzeheer Meulens iets minder moeilijk maakt.

Gregorius keert terug bij het Koninkrijksteam waarvoor hij voor het laatst speelde tijdens het WK 2011 in Panama. Als startende korte stop had hij toen een belangrijk aandeel in de historische wereldtitel die het team dat jaar behaalde. In de MLB komt “Didi” uit voor de wereldberoemde New York Yankees. De World Baseball Classic van 2013 moest hij vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan. De 26-jarige geboren Amsterdammer beleefde in 2016 zijn beste seizoen tot nu toe en groeide in New York uit tot een van de betere spelers van de Yankees.

Groepsfase

Team Kingdom of the Netherlands is tijdens de World Baseball Classic ingedeeld in Groep A met daarin ook Zuid-Korea, Chinese Taipei en Israël. De wedstrijden in deze groep worden gespeeld in het Gocheok Sky Dome in Seoul, Zuid-Korea. Op dinsdag 7 maart is het thuisland de eerste tegenstander van Oranje, dat het een dag later opneemt tegen Chinese Taipei. Op donderdag 9 maart is Israël de laatste tegenstander in de eerste ronde.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal