Sharlon Schoop (nr. 15) tijdens de Samurai Japan Warm-up Games in Tokyo.

Honkbal

Sharlon Schoop langer bij Baltimore Orioles

Sharlon Schoop langer bij Baltimore Orioles

Sharlon Schoop (nr. 15) tijdens de Samurai Japan Warm-up Games in Tokyo.

Sharlon Schoop (nr. 15) tijdens de Samurai Japan Warm-up Games in Tokyo.
Foto: © Atusko Miyano

De Major League-organisatie Baltimore Orioles heeft het contract met free-agent Sharlon Schoop verlengd. Daardoor begint de Curaçaose international aan zijn vierde seizoen bij de club uit Baltimore.

De 29-jarige Sharlon Schoop was nog één van de twee free-agents van Curaçao zonder contract voor het nieuwe seizoen. Begin november vorig jaar koos Schoop voor die optie. Ook pitcher Juan Carlos Sulbaran, die afgelopen seizoen uitkwam in de organisatie van St. Louis Cardinals, werd afgelopen najaar free-agent. Hij heeft nog geen nieuwe overeenkomst getekend.

De 32-jarige Roger Bernadina en 28-jarige Shawn Zarraga hebben inmiddels wel een nieuwe club gevonden. Bernadina maakte als free-agent de overstap naar de Koreaanse profcompetitie waar hij gaat spelen voor Kia Tigers. De Arubaanse catcher Zarraga verruilde als free agent in december al Los Angeles Dodgers voor Cincinnati Reds.

Minor League-contract

Schoop hoeft zijn koffers niet te pakken. De binnenvelder van Curaçao zag zijn contract met Baltimore Orioles worden verlengd. Hij heeft opnieuw een Minor League-contract gekregen. Het wordt zijn vierde seizoen bij deze club, nadat hij eerder ook al speelde voor San Francisco Giants en Kansas City Royals.

Het afgelopen seizoen verdeelde Schoop over het Triple A-team Norfolk Tides en het Double A-team Bowie Baysox. Voor dat eerste team kwam hij in 46 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .236 met vier homeruns en 22 binnengeslagen punten. De verwachting is dat Schoop zich ook in 2017 kan melden bij de club uit de Triple-A International League.

Opgeroepen

De jongere broer van Sharlon Schoop, Jonathan Schoop, maakt sinds 2013 deel uit van de hoofdmacht van Baltimore Orioles. Zelf speelde Sharlon Schoop nog niet op het hoogste niveau in de Verenigde Staten. Wel werd hij vorig jaar kortstondig opgeroepen voor de hoofdmacht, maar keerde hij zonder in actie te komen twee dagen later alweer terug naar Norfolk.

In november reisde Sharlon Schoop met het Nederlands Koninkrijksteam af naar Tokyo voor deelname aan de Samurai Japan Warm-up Games. Hij kwam in beide wedstrijden uit. Als pinch-hitter kreeg hij in het eerste duel in de negende inning vier wijd. Een dag later startte Schoop op het tweede honk en sloeg hij twee honkslagen in vijf slagbeurten. Met een homerun bracht hij in de vijfde inning drie punten binnen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal