Honkbal

Tegenstander Chinese Taipei maakt WBC roster bekend

Tegenstander Chinese Taipei maakt WBC roster bekend

Ook tijdens de WBC 2017 zal Dai-Kang Yang de grote ster van dit gehavende Chinese Taipei zijn (AP Photo/Wally Santana)

Ook tijdens de WBC 2017 zal Dai-Kang Yang de grote ster van dit gehavende Chinese Taipei zijn (Foto: AP Photo/Wally Santana)

Nu de World Baseball Classic naderende is worden er steeds meer namen genoemd die hun land gaan vertegenwoordigen op het enige honkbaltoernooi waar ook de Major League spelers aan mogen meedoen. Vandaag brachten Japan en Taiwan hun 28-man rosters naar buiten. Tegen Taiwan zal Team Kingdom op 8 maart in de eerste ronde al spelen en Japan is wellicht een tegenstander in de latere rondes van het toernooi.

Taiwan

Het roster van Taiwan ziet er als volgt uit:

Pitchers

Naam League Team
Lin, Chen-Hua CPBL Fubon Guardians
Tsai, Ming-Chin CPBL Fubon Guardians
Ni, Fu-Te CPBL Fubon Guardians
Huang, Sheng-Hsiung CPBL Fubon Guardians
Pan, Wei-Lun CPBL Uni Lions
Chen, Yun-Wen CPBL Uni Lions
Wang, Ching-Ming CPBL Uni Lions
Chen, Kuan-Yu NPB Chiba Lotte Marines
Kuo, Chun-Lin NPB Seibu Lions
Sung, Chia-Hao NPB- Rakuten Golden Eagles
Chen, Hung-Wen CPBL Chinatrust Brothers
Chiang, Shao-Ching A Lake County Captains
Lo, Kuo-Hua A Cedar Rapids Kernels

 Catchers

Naam League Team
Lin, Kun-Sheng CPBL Fubon Guardians
Cheng, Da-Hong CPBL Chinatrust Brothers

Infielders

Naam League Team
Lin, Chih-Sheng CPBL Chinatrust Brothers
Chiang, Chih-Hsien CPBL Chinatrust Brothers
Hsu, Chi-Hung CPBL Chinatrust Brothers
Lin, Yi-Chuan CPBL Fubon Guardians
Lin, Chih-Hsiang CPBL Uni Lions
Chen, Yung-Chi CPBL Uni Lions
Wang, Sheng-Wei CPBL Chinatrust Brothers

Outfielders

Naam League Team
Yang, Dai-Kang NPB Yomiuri Giants
Chang, Cheng-Wei CPBL Chinatrust Brothers
Lin, Che-Hsuan CPBL Fubon Guardians
Hu, Chin-Lung CPBL Fubon Guardians
Kao, Kuo-Hui CPBL Fubon Guardians
Chang, Chih-Hao CPBL Chinatrust Brothers

Zoals al eerder was geschreven in de vooruitblik op het Taiwanese team is er sprake van een boycot. De Lamigo Monkeys hebben inderdaad besloten hun spelers niet beschikbaar te stellen aan de nationale ploeg. Dat was eigenlijk al verwacht, maar of de Fubon Guardians (heette eerst EDA Rhinos) hun spelers ook beschikbaar wilde stellen was nog de vraag. Gelukkig voor manager Kuo Tai-yuan hebben de spelers van de Guardians wel toestemming om te spelen op de World Baseball Classic. Naast de spelers uit de CPBL bestaat het team ook uit vier spelers uit de Japanse compeitie en uit twee spelers uit de Minor Leagues in de Verenigde Staten. Beide Minor League spelers pitchen op single-A niveau.

Japan

Naast Taiwan heeft dus ook Japan hun roster bekend gemaakt. Zoals we gewend zijn van Samurai Japan bestaat bij de meeste toernooien het Japanse team vooral uit spelers uit de eigen competitie. Ook bij dit toernooi is er slechts één Major Leaguer toegevoegd aan de selectie. Deze Major Leaguer is Houston Astros outfielder Nori Aoki. De 35-jarige Aoki maakte in 2012 zijn Major League debuut bij de Milwaukee Brewers. Later in zijn carriere speelde hij bij de Kansas City Royals, San Francisco Giants en Seattle Mariners. Dit offseason tekende de ervaren Japanner een contract bij de Houston Astros. Ook het Japanse fenomeen Shohei Othani (SP/DH) zit bij de selectie, hij ging viral toen hij tijdens de warmup series in november een bal door het dak van het Tokyo Dome wist te slaan. Het volledige roster van Japan vind je hier. Als Team Kingdom of the Netherlands de Japanners in de tweede ronde tegenkomt, volgt er een uitgebreide analyse op Honkbalsite.com!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal