Ozzie Albies tijdens Spring Training met Atlanta Braves in 2016.

Honkbal

Ozzie Albies opnieuw naar Spring Training

Ozzie Albies opnieuw naar Spring Training

Ozzie Albies tijdens Spring Training met Atlanta Braves in 2016.

Ozzie Albies tijdens Spring Training met Atlanta Braves in 2016.

Het Curaçaose talent Ozzie Albies is één van de twintig spelers die door de Major League-club Atlanta Braves als non-roster invitee is opgeroepen voor de aankomende Spring Training. Voor de twintigjarige Albies wordt het zijn derde voorbereiding met de hoofdmacht van de club uit Atlanta.

Ozhaino ‘Ozzie’ Albies debuteerde tijdens Spring Training van Major League Baseball in 2015, toen hij vier wedstrijden meespeelde met de hoofdmacht van Atlanta Braves. Vorig jaar volgden zelfs zestien wedstrijden, waarin hij grote indruk maakte. Albies kwam toen tot dertien honkslagen (.371), waaronder één homerun. Hoewel een debuut in de Major League vooralsnog uitbleef, lijkt het een kwestie van tijd voordat de tweede honkman kan toetreden tot het walhalla van het Amerikaanse honkbal.

Afgelopen seizoen speelde Albies 138 wedstrijden in de Minor League, waarvan 82 voor het Double A-team Mississippi Braves en 56 voor het Triple A-team Gwinnett Braves. Het waren zijn eerste wedstrijden voor het hoogste Minor League-team van Atlanta Braves. Die promotie verdiende de Curaçaose honkballer nadat hij was uitgeroepen tot beste speler uit de Minor League van Atlanta Braves in de maand april. Na afloop van het seizoen werd hij bovendien uitgeroepen tot beste slagman in de AA Southern League.

De pitchers en catchers van Atlanta Braves melden zich dinsdag 14 februari op het Wide World of Sports Complex in Lake Buena Vista (Florida), sinds 1998 de thuisbasis tijdens Spring Training van Atlanta Braves. Drie dagen later is het ook de beurt aan de overige spelers, waaronder Albies. De eerste training van de volledige selectie volgt op zaterdag 18 februari.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal