Curt Smith aan slag voor Nicaragua tijdens de eerste wedstrijd van de Serie Latinoamericana.

Honkbal

Nicaragua naar finale Serie Latinoamericana

Nicaragua naar finale Serie Latinoamericana

Curt Smith aan slag voor Nicaragua tijdens de eerste wedstrijd van de Serie Latinoamericana.

Curt Smith aan slag voor Nicaragua tijdens de eerste wedstrijd van de Serie Latinoamericana.
Foto: © Liga Colombiana de Beisbol Profesional

Nicaragua heeft zich na twee wedstrijden al verzekerd van de finale van de Serie Latinoamericana de Beisbol Profesional. De ploeg met onder meer internationals Yurendell de Caster, Curt Smith en Dashenko Ricardo opende de Latijns-Amerikaanse kampioenschappen met overwinningen op Colombia en Mexico.

Aan de vijfde editie van de Serie Latinoamericana doen clubkampioenen mee uit Nicaragua, Colombia, Mexico en Panama. Nicaragua wordt vertegenwoordigd door Tigres de Chinandega. Vorige week werd de club van Yurendell de Caster, Curt Smith en Dashenko Ricardo voor het eerst sinds het seizoen 2012/2013 winnaar van de finale van de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN).

Daarmee kwalificeerde Tigres de Chinandega zich voor de Serie Latinoamericana. De club uit Chinandega verdedigt namens Nicaragua de titel, die vorig jaar werd veroverd door de honkballers van Gigantes de Rivas. Zij wonnen vorig jaar, mede dankzij Yurendell de Caster, als eerste club uit Nicaragua de titel tijdens de Serie Latinoamericana.

Belangrijk aandeel

In het Colombiaanse Montería opende Tigres de Chinandega donderdag de Serie Latinoamericana met een overwinning op gastheer Colombia, dat wordt vertegenwoordigd door Leones de Montería.  De Caster en Ricardo hadden een belangrijk aandeel in de winst. Zij sloegen beiden in vijf slagbeurten elk drie hits. Met een driehonkslag bracht Ricardo in de derde inning drie punten binnen. Bij een 2-4 voorsprong bepaalde De Caster met een solohomerun de eindstand in de vijfde inning op 2-5.

Gisteren volgde ook een 2-7 overwinning op het Mexicaanse Chileros de Xalapa, de kampioen uit de Liga de Béisbol Estatal de Veracruz. Smith (tweehonkslag) en de Caster (vier wijd) scoorden in de tweede inning twee van de vijf runs voor hun ploeg. Mexico kwam die achterstand hierna niet meer te boven.

Finale

Door de twee overwinningen heeft Nicaragua zich, met nog één wedstrijd te gaan, al geplaatst voor de finale van aankomende zondag. Vanavond wordt de eerste ronde afgesloten met een duel tegen Metro Panamá, de kersverse kampioen uit de Liga Profesional de Béisbol de Panamá. In de eindstrijd wordt voor Tigres de Chinandega Panama of Colombia de tegenstander. Gisteren versloeg Colombia door onder meer een homerun van Diover Ávila de honkballers uit Panama met 2-1.

Voor Tigres de Chinandega is het de tweede keer dat de club de finale heeft bereikt van de Serie Latinoamericana. Eerder gebeurde dat tijdens de eerste editie. Het Latijns-Amerikaanse kampioenschap is een initiatief van de Asociación Latinoamericana de Béisbol Profesional (ALBP). De eerste editie werd in 2013 gewonnen door het Mexicaanse Brujos de Los Tuxtlas. Zowel in 2014 (Tigres de Cartagena) als 2015 (Leones de Montería) werd een Colombiaans team winnaar. Vorig jaar won Gigantes de Rivas als eerste club uit Nicaragua de titel.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal