Honkbal

Homerun King Balentien en All-Star Jurrjens naar WBC

Homerun King Balentien en All-Star Jurrjens naar WBC

coco

Wladimir Balentien aan slag voor Team Kingdom of the Netherlands tijdens de Premier 12 in 2015 (Foto: WBSC)

Wladimir Balentien en Jair Jurrjens zullen met Team Kingdom of the Netherlands deelnemen aan de World Baseball Classic. Daarmee krijgt bondscoach Hensley Meulens de beschikking over opnieuw twee spelers met ervaring op Major League niveau.

Eerder al zegden Andrelton Simmons, Didi Gregorius, Jonathan Schoop, Jurickson Profar, Rick van den Hurk en Xander Bogaerts toe deel te zullen nemen aan het toernooi dat eens in de vier jaar gespeeld wordt. Balentien speelde in de Major League voor de Seattle Mariners en de Cincinnati Reds, maar komt inmiddels al zes seizoenen uit voor de Yakult Swallows op het hoogste niveau in Japan.

Voor de Swallows groeide de buitenvelder uit tot één van de meest gevreesde slagmannen in de Nippon Professional Baseball League. In Japan heeft ‘Coco’, zoals zijn bijnaam luidt, al 185 homeruns geslagen. Zijn beste seizoen beleefde Balentien in 2013 toen hij een slaggemiddelde van .330 had en bovendien een decennia oud record van de legendarische Japanner Sadaharu Oh uit de boeken sloeg. Maar liefst zestig keer sloeg hij de bal in dat seizoen voor een homerun over de omheiningen. Daarmee is hij nog altijd de recordhouder en dus ‘Homerun King’.

All-Star

Jair Jurrjens op de heuvel tijdens de Samurai Japan Warmup Games (Foto: Atsuko Miyano)

Voor het Koninkrijksteam kwam Balentien onder meer uit tijdens de Olympische Spelen van Athene in 2004, de World Baseball Classic in 2013 en de Premier 12 in 2015. Tijdens dat toernooi was hij teamgenoot van Jair Jurrjens. De rechtshandige werper kwam in de MLB uit voor de Detroit Tigers, de Atlanta Braves, de Baltimore Orioles en de Colorado Rockies. Als starter won hij tot nog toe 53 wedstrijden op het hoogste niveau en vertegenwoordigde hij in 2011 de National League in de All-Star Game.

Na een zware knieblessure probeert de werper zich nu terug te knokken naar het hoogste niveau. Afgelopen seizoen kwam hij in de Taiwaneze competitie uit voor de Uni-President 7-Eleven Lions.

Het Koninkrijksteam zal zich in februari voorbereiden op de World Baseball Classic tijdens een trainingskamp in Arizona. Oranje komt uit in Groep A en speelt in Seoul op 7, 8 en 9 maart tegen respectievelijk Zuid-Korea, Chinese Taipei en Israël.

Jair Jurrjens zal tijdens het trainingskamp van het Koninkrijksteam in Arizona aansluiten bij de selectie, terwijl Balentien zich in Japan met de Swallows voorbereid op het seizoen en in Zuid-Korea aansluit.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal