Softbal

Juni Francisca verlengt contract als bondscoach

Juni Francisca verlengt contract als bondscoach

Juni Francisca in actie als bondscoach tijdens het WK

Juni Francisca in actie als bondscoach tijdens het WK Softbal in Surrey, Canada in 2016 (Foto: Fred Versluis)

De Koninklijke Nederlandse Baseball & Softball Bond heeft de samenwerking met Juni Francisca als bondscoach van het Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softball voor vier jaar verlengd. De doelstelling voor bondscoach Francisca in deze periode is duidelijk: een medaille tijdens de Olympische Spelen 2020 in Tokio.

Het Koninkrijksteam bereikte onder zijn leiding afgelopen zomer een historische vierde plaats tijdens het Wereldkampioenschap in Surrey, Canada. Nooit eerder eindigde een Europees land in de top vier van het WK Softbal. Dankzij deze prestatie werd softbal opnieuw een door NOC*NSF ondersteunde focussport en ontving Francisca persoonlijk voor de derde keer de Coach of the Year Award.

Juni Francisca volgde in 2015 Craig Montvidas op als bondscoach. Daarvoor was Francisca hoofdcoach bij Birds Zoetermeer, Twins en Sparks Haarlem, waarmee hij zowel de nationale titel als de Europese Cup Winners Cup won.

Pitching coach
De bondscoach heeft na zijn succesvolle samenwerking in de afgelopen twee jaren ook de komende periode de beschikking over pitching coach Karen Marr. De KNBSB heeft ook de samenwerking met de Australische specialist op het gebied van pitching verlengd. Marr is al sinds december 2010 met succes werkzaam voor het Koninkrijksteam en was daarvoor onder andere jarenlang coach in het Amerikaanse collegesoftbal en bij de nationale teams van Australië en China.

Het Koninkrijksteam start vanaf 13 februari met de voorbereiding op het Europees Kampioenschap Softbal dat van 25 juni t/m 1 juli in Bollate, Italië wordt gespeeld. Technisch directeur Gijs Selderijk is zeer content met de voortzetting van de samenwerkingen: “Beide coaches hebben laten zien met een team succesvol te kunnen zijn. Zij hebben beiden het vertrouwen van de speelsters, maken speelsters beter en winnen wedstrijden.”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal