Saskia Kosterink tijdens het WK 2014 in Nederland

Softbal

Oud-international Saskia Kosterink wordt Talentcoach Softbal

Oud-international Saskia Kosterink wordt Talentcoach Softbal

Saskia Kosterink tijdens het WK 2014 in Nederland

Saskia Kosterink tijdens het WK 2014 in Nederland

De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond heeft Saskia Kosterink aangesteld als Talentcoach Softbal. Kosterink, die zelf jarenlang voor Team Kingdom of the Netherlands uitkwam, wordt daarmee verantwoordelijk voor het fulltime opleidingsprogramma waarin de grootste softbaltalenten worden opgeleid voor het internationale niveau.

Saskia Kosterink heeft een indrukwekkende resumé opgebouwd in de topsport. Zij speelde op het hoogste clubniveau in Nederland, Italië, de Verenigde Staten en Australië en kwam bovendien in 135 wedstrijden met veel succes uit voor het Koninkrijksteam tijdens zes Europese – en vier Wereldkampioenschappen. In 2008 maakte Kosterink deel uit van het nationale team dat deelnam aan de Olympische Spelen in Peking.

Deze internationale ervaringen zullen de kersverse talentcoach goed van pas komen bij het klaarstomen van de huidige generatie toptalenten voor bijvoorbeeld de Olympische Spelen van 2024. Kosterink krijgt de leiding over het dagelijkse trainingsprogramma in Amsterdam (CTO) en wordt bondscoach van Jong Oranje. Tevens zal zij bondscoach Juni Francisca ondersteunen tijdens de trainingen van het Koninkrijksteam in Amsterdam.

Technisch Directeur van de KNBSB Gijs Selderijk is erg blij dat de oud-international heeft besloten terug te keren van een avontuur in Australië om de volgende generatie Nederlandse softbalsters naar de top te leiden. “Met Saskia hebben we een zeer gedreven talentcoach aangesteld die met haar kennis en ervaring, maar zeker ook haar persoonlijkheid een belangrijk rol gaat spelen in het topsport- en opleidingsprogramma.”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal