Overzicht van het Noordersportpark in Haarlem.

Softbal

European Premiere Cup in 2017 in Haarlem

European Premiere Cup in 2017 in Haarlem

Overzicht van het Noordersportpark in Haarlem.

Overzicht van het Noordersportpark in Haarlem.
Foto: © Rob Jelsma

De veertigste editie van de Women’s European Premiere Cup wordt dit jaar gehouden in Haarlem. De organisatie van dit evenement is vandaag door de Europese softbalfederatie ESF toegewezen aan titelverdediger Sparks Haarlem. Eerder werd door de ESF de organisatie van de Men’s European Super Cup 2017 al toegewezen aan het Nederlandse Quick Amersfoort.

Het bestuur van de Europese softbalfederatie ESF is dit weekeinde in de Servische hoofdstad Belgrado bijeen voor het gezamenlijke congres met de Europese honkbalbond CEB. Het hele weekeinde worden er bijeenkomsten gehouden in Hotel M.

Eén van de punten op de agenda van de ESF was de toewijzing van de organisatie van de Europese clubtoernooien. De organisatie van de Women’s European Premiere Cup werd vandaag toegewezen aan Sparks Haarlem, afgelopen augustus in het Italiaanse Ronchi dei Legionari nog winnaar van de 39e editie. De Haarlemse softbalclub kreeg unaniem de voorkeur boven Caserta. Deze Italiaanse club wordt nu gastheer van de Women’s European Cup Winner’s Cup.

Vier startplaatsen

FysioExpert Olympia Haarlem werd vorig jaar als debutant de tweede Nederlandse Europese clubkampioen. De Haarlemse ploeg werd winnaar van de Women’s European Cup Winner’s Cup. Door de toernooiwinsten van Sparks Haarlem en Olympia Haarlem heeft Nederland voor het eerst sinds 2013 weer vier startplaatsen voor de Europese toernooien van dit jaar.

Dit betekent dat titelverdediger FysioExpert Olympia Haarlem en DSS Haarlem afreizen naar het Italiaanse Caserta om van 21 tot en met 26 augustus deel te nemen aan de 26e editie van de Women’s European Cup Winner’s Cup. DSS verdiende een startbewijs door de derde plaats in de Golden League en maakt daarmee na 33 jaar een Europese rentree.

Gastheer

Oolders Omaco Sparks Haarlem werd afgelopen augustus voor het eerst sinds 2012 weer Europees clubkampioen. De Nederlands kampioen kan haar Europese clubtitel nu verdedigen in eigen huis. Het Noordersportpark in Haarlem is van 21 tot en met 26 augustus gastheer van de veertigste editie van de Women’s European Premiere Cup. Een deel van de wedstrijden tijdens dit toernooi wordt gespeeld op het veld van stadsgenoot Onze Gezellen.

De andere Nederlandse deelnemer aan dit toernooi is Terrasvogels. De softbalsters uit Santpoort-Zuid plaatsten zich voor dit Europese clubtoernooi door middel van hun finaleplaats in de Golden League. Italië wordt aankomende zomer in Haarlem vertegenwoordigd door kampioen Bussolengo.

Voorzitter

De zesde editie van de Men’s European Super Cup wordt van 28 augustus tot en met 2 september in Nederland gehouden. Eerder werd Quick Amersfoort daar al als gastheer voor aangewezen.

Tijdens dezelfde bijeenkomst werd het Europees kampioenschap softbal voor speelsters van 19 jaar en jonger van 2018 toegewezen aan Friuli-Venezia Giulia, in het noordoosten van Italië. Morgen neemt tijdens de bijeenkomst van de ESF in Belgrado de Nederlandse voorzitter André van Overbeek na twee jaar afscheid. Hij wordt opgevolgd door de enige kandidaat Gabriel Waage uit Tsjechië. De Nederlandse Petra Arends is één van de kandidaten voor de functie van vice-voorzitter.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal