Ron Schel (links) neemt uit handen van Jan Esselman één van de onderscheidingen in ontvangst.

Honkbal

Steve Janssen uitgeroepen tot beste Europese coach

Steve Janssen uitgeroepen tot beste Europese coach

Ron Schel (links) neemt uit handen van Jan Esselman één van de onderscheidingen in ontvangst.

Ron Schel (links) neemt uit handen van Jan Esselman één van de onderscheidingen in ontvangst.

De Nederlandse fieldmanager Steve Janssen is vandaag in Belgrado uitgeroepen tot Coach van het Jaar. Dat gebeurde tijdens het congres van de Europese honkbal- en softbalbond CEB. Namens Janssen nam in de Servische hoofdstad KNBSB-voorzitter Ron Schel de onderscheiding in ontvangst.

Steve Janssen kende dit jaar een uitermate succesvol seizoen. Met de Belg aan het roer bleef het Nederlands Koninkijksteam deze zomer ongeslagen. Het leverde titels op tijdens de Honkbal Week Haarlem, het France International Baseball Tournament en het Europees kampioenschap.  Daarmee is Janssen de eerste Belg die door de CEB is uitgeroepen tot Coach van het Jaar, een prijs die in 2008 werd ingesteld.

Janssen is de opvolger geworden van Evert-Jan ’t Hoen. Hij kreeg de prijs een jaar geleden uitgereikt voor zijn prestaties met Curaçao Neptunus. Met de Rotterdamse ploeg werd ’t Hoen in 2015 zowel landskampioen als Europees clubkampioen. Ook voormalig bondscoaches Robert Eenhoorn (2007) en Brian Farley (2011) ontvingen de CEB-onderscheiding al eens.

Drie onderscheidingen

Naast de prijs voor Steve Janssen mocht voorzitter Schel nog drie onderscheidingen in ontvangst nemen. Hij kreeg uit handen van de vertrekkende voorzitter Esselman een schaal voor L&D Amsterdam, dat dit jaar winnaar werd van de European Champions Cup. Ook waren er prijzen voor de KNBSB voor de Europese titel van het Nederlands Koninkrijksteam en het U18 Europees kampioenschap.

Andere prijzen die vandaag door de CEB werden uitgereikt, waren die voor Scorer van het Jaar (voor de Italiaanse Erika Sojat) en Scheidsrechter van het Jaar (Serge Makouchetchev uit Frankrijk). Jason Holowaty kreeg de Xavier Mateu Award toegekend voor zijn inzet voor het Europese honkbal. Holowaty was de afgelopen jaren als MLB Europe Development Director actief, een functie die vorig jaar ten einde kwam. De Poolse honkbal- en softbalbond werd uitgeroepen tot Federatie van het Jaar.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal