Honkbal

Selectie Koninkrijksteam voor trainingskamp Arizona

Selectie Koninkrijksteam voor trainingskamp Arizona

Team Kingdom of the Netherlands gaat in februari op trainingskamp in Arizona (Foto: WBSC)

Team Kingdom of the Netherlands gaat in februari op trainingskamp in Arizona (Foto: WBSC)

Team Kingdom of the Netherlands zal zich de komende weken in Scottsdale, Arizona voorbereiden op de World Baseball Classic. Het team maakt tussen 12 en 26 februari gebruik van het Spring Training complex van de San Francisco Giants. Bondscoach Hensley Meulens heeft inmiddels de selectie voor dit trainingskamp bekendgemaakt. In deze selectie ontbreken nog spelers die deel uitmaken van het Major League Spring Training roster van hun team evenals Rick van den Hurk en Wladimir Balentien, die zich in Japan met hun teams voorbereiden op het seizoen.

De 31-koppige selectie bestaat uit 19 spelers die afgelopen seizoen nog in de Nederlandse hoofdklasse speelden en wordt verder aangevuld met profs uit verschillende competities van over de hele wereld. De ploeg kent voor het trainingskamp in Arizona één debutant: linkshandige werper Ryan Oduber. De 19-jarige Arubaan komt op Rookie League niveau uit voor de Gulf Coast League Red Sox en won dit seizoen zes wedstrijden als reliever en had een ERA van 1.66.

Opvallend
Een andere opvallende naam in de selectie van het Koninkrijksteam is die van Mark Pawelek. Pawelek is eveneens een linkshandige werper en voormalig first round draft pick van de Chicago Cubs, die in 2013 met het Koninkrijksteam deelnam aan de vorige editie van de World Baseball Classic. Pawelek mag voor het team uitkomen omdat hij een Nederlandse moeder heeft. In de editie van 2013 verscheen hij in twee wedstrijden op de heuvel en schakelde hij drie slagmannen uit met drie slag zonder in 1.2 innings een punt toe te staan.

02-03-2013 HONKBAL:NEDERLAND-KOREA:TAICHUNG WBC World Baseball Classic 2013, Poule B, Nederland - Korea 5-0 Nederland viert de overwinning, Jonathan Schoop (NED), Curt Smith (NED), Mark Pawalek (NED), Andrelton Simmons (NED), Dashenko Ricardo (NED) en Xander Bogaerts (NED) Foto: Henk Seppen

Mark Pawelek (96) feliciteert zijn teamgenoten na de zege op Zuid-Korea tijdens de WBC van 2013 Foto: Henk Seppen

Terugkeer
Tom Stuifbergen en Kevin Heijstek keren terug nadat zij door blessures het EK Honkbal en de Samurai Japan Warmup Games in Tokio misten in 2016. Vooral voor Heijstek is deze selectie loon naar hard werken. De rechtshandige werper van L&D Amsterdam scheurde bij een actie op het eerste honk in de Europa Cup finale zijn hamstring af en heeft alles op alles gezet om fit te zijn voor de World Baseball Classic. Rob Cordemans liet de wedstrijden in Japan nog aan zich voorbij gaan, maar is er in Arizona en mogelijk ook tijdens de WBC weer bij. Gianfranco Wawoe keert terug in het Koninkrijksteam. Hij debuteerde in 2015 tijdens de Premier12, maar kwam in 2016 niet voor Oranje uit.

De officiële selectie voor de World Baseball Classic wordt morgen (00.00u NL tijd) op MLB Network bekendgemaakt en is dan uiteraard ook op Honkbalsite.com te lezen.

https://www.instagram.com/p/BQMX1q9B_mQ/

De volledige selectie voor het trainingskamp in Arizona:

Pitchers

 1. de Blok, Tom (L&D Amsterdam)
 2. Bolsenbroek, Mike (Buchbinder Legionäre)
 3. Cordemans, Rob (L&D Amsterdam)
 4. van Driel, Berry (Curaçao Neptunus)
 5. Heijstek, Kevin (L&D Amsterdam)
 6. Huijer, Lars (Hoofddorp Pioniers)
 7. Jurrjens, Jair (free agent)
 8. Kelly, Kevin (Curaçao Neptunus)
 9. Markwell, Diego (Curaçao Neptunus)
 10. Martis, Shairon (Lincoln Saltdogs)
 11. van Mil, Loek (Curaçao Neptunus)
 12. Oduber, Ryan (Boston Red Sox, Rookie League)
 13. Pawelek, Mark (free agent)
 14. Ploeger, Jim (HCAW)
 15. Stuifbergen, Tom (DSS)
 16. Sulbaran, Juan Carlos (free agent)
 17. Yntema, Orlando (Curaçao Neptunus)

Catcher

 1. Ricardo, Daschenko (Lincoln Saltdogs)
 2. Tromp, Chadwick (Cincinnati Reds, Class A-Advanced)
 3. Lewellyn, Phildrick Jr. (Trinidad Triggers)

Infielders

 1. De Caster, Yurendell (free agent)
 2. van der Meer, Stijn (Houston Astros, Rookie League)
 3. Schoop, Sharlon (Baltimore Orioles, Double-A)
 4. Smith, Curt (Lincoln Saltdogs)
 5. Urbanus, Nick (L&D Amsterdam)
 6. Wawoe, Gianfranco (Seattle Mariners, Class-A Advanced)

Outfielders

 1. Garia, Chris (Hoofddorp Pioniers)
 2. Kemp, Dwayne (Curaçao Neptunus)
 3. Sams, Kalian (free agent)
 4. Oduber, Randolph (Lincoln Saltdogs)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal