Curt Smith ontvangt een onderscheiding als Saltdogs Player of the Year.

Honkbal

Curt Smith definitief terug bij Saltdogs

Curt Smith definitief terug bij Saltdogs

Curt Smith ontvangt een onderscheiding als Saltdogs Player of the Year.

Curt Smith ontvangt een onderscheiding als Saltdogs Player of the Year.
Foto: © Lincoln Saltdogs

International Curt Smith keert komend seizoen definitief terug bij Lincoln Saltdogs. De club uit de American Association heeft vandaag een nieuwe overeenkomst afgesloten met de binnenvelder van Curaçao. Smith begint aan zijn vierde seizoen voor Lincoln Saltdogs in de American Association.

Vorig jaar kwam Smith in 82 wedstrijden tot 104 honkslagen, waaronder zeventien homeruns. Hij sloot het seizoen af met een slaggemiddelde van .331. Daarmee werd hij voor het tweede seizoen op rij uitgeroepen tot Saltdogs Player of the Year. Bovendien sloeg hij in de competitie een recordaantal van zeventien homeruns en werd hij gekozen als American Association Postseason All Star. Ook werd hij winnaar van de American Association Home Run Derby.

Smith is één van de vijf spelers uit het Nederlands Koninkrijksteam die momenteel op het roster staan van Lincoln Saltdogs. De anderen zijn pitcher Shairon Martis, buitenvelders Randolph Oduber en Chris Garia en catcher Dashenko Ricardo. Met Ricardo veroverde Smith onlangs niet alleen de titel in de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN) in Nicaragua, maar werden zij met Tigres de Chinandega bovendien winnaar van de Serie Latinoamericana.

Martis kwam al twee seizoenen eerder uit voor Lincoln Saltdogs. Internationals Oduber, Garia en Ricardo krijgen de kans om hun debuut te maken voor de Amerikaanse club uit de onafhankelijke American Association. Lincoln Saltdogs start het seizoen van honderd wedstrijden op 19 mei met een serie van zes uitwedstrijden in Kansas City en Sioux City.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal