Pitcher Leonella Elizabeth in actie voor Sparks Haarlem.

Golden League

Titelverdediger Sparks Haarlem start tegen TTT

Titelverdediger Sparks Haarlem start tegen TTT

Pitcher Leonella Elizabeth in actie voor Sparks Haarlem.

Pitcher Leonella Elizabeth in actie voor Sparks Haarlem.
Foto: © Rob Jelsma

Titelverdediger Sparks Haarlem opent het nieuwe seizoen met een dubbel op het eigen Noordersportpark in Haarlem tegen Tex Town Tigers.  De reguliere competitie in de Golden League gaat op zaterdag 15 april van start. De softbalsters van Roef! maken dit seizoen hun debuut op het hoogste niveau.

Ook in het seizoen 2017 gaat de Golden League van start met zeven teams. Elk team speelt in totaal 34 wedstrijden tijdens de reguliere competitie, die wordt afgesloten op zondag 3 september met twee wedstrijden tussen DSS en Talent Team Holland. Alleen Talent Team Holland speelt minder wedstrijden (24).

Sparks Haarlem ontvangt in het openingsweekeinde op het eigen Noordersportpark in Haarlem de softbalsters van Tex Town Tigers, de nummer zes van vorig jaar. Sparks Haarlem veroverde vorig jaar voor het derde seizoen op rij de landstitel.

Debutant

In de Holland Series werd afgerekend met Terrasvogels. De verliezend finalist opent het nieuwe seizoen met twee wedstrijden tegen de debutant in de Golden League. De softbalsters uit Santpoort-Zuid gaan in Moergestel op bezoek bij de ambitieuze nieuwkomer Roef!

De andere dubbel uit het openingsweekeinde gaat tussen FysioExpert Olympia Haarlem en DSS, respectievelijk de nummers vier en drie uit de reguliere competitie van vorig jaar. Olympia Haarlem kan een dag later opnieuw aan de bak. De softbalsters van manager Stanley Doney moeten op zondag 16 april voor nog eens twee wedstrijden aantreden tegen Talent Team Holland.

Onderbroken

De competitie wordt van 19 juni tot zaterdag 15 juli onderbroken voor onder meer het Europees kampioenschap softbal, dat van 25 juni tot en met 1 juli in het Italiaanse Bollate wordt gehouden. Van maandag 21 tot en met zaterdag 26 augustus nemen vier van de zeven teams uit de Golden League deel aan de Europese clubtoernooien, waardoor er ook geen wedstrijden worden gespeeld in de weekeinde van 19/20 en 26/27 augustus.

De Plaatsingsronde voor de Golden League wordt gehouden op zaterdag 16 en zondag 17 september. Een week later vinden op zaterdag 23 en zondag 24 september de Seasons Finals, voor de ontknopingen in de Golden League en de Silver League, plaats.

Bekijk het volledige programma

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League