Manager Hensley Meulens spreekt zijn spelers toe tijdens de eerste training in Scottsdale.

Honkbal

Koninkrijksteam start voorbereiding in Scottsdale

Koninkrijksteam start voorbereiding in Scottsdale

Manager Hensley Meulens spreekt zijn spelers toe tijdens de eerste training in Scottsdale.

Manager Hensley Meulens spreekt zijn spelers toe tijdens de eerste training in Scottsdale
Foto: © KNBSB

De honkballers van het Nederlands Koninkrijksteam zijn de gezamenlijke voorbereiding op de World Baseball Classic begonnen. GIsteren reisde de selectie in twee groepen vanaf luchthaven Schiphol en in verschillende groepen vanuit Curacao, Aruba en andere vertrekplaatsen naar Scottsdale, waar vandaag de eerste centrale training plaatsvond onder leiding van manager Hensley Meulens.

Het Nederlands Koninkrijksteam verblijft de komende weken op het Spring Training-complex van San Francisco Giants, de club waarbij manager Hensley Meulens actief is als hitting-coach. Ook Hall of Famer Bert Blijleven heeft zich inmiddels bij de selectie gevoegd. Hij is ook tijdens de aankomende World Baseball Classic één van de coaches van Oranje.

Het Nederlands Koninkrijksteam heeft uitstekende faciliteiten tot zijn beschikking.

Het Nederlands Koninkrijksteam heeft uitstekende faciliteiten tot zijn beschikking.
Foto: © KNBSB

De nationale ploeg traint in Scottsdale in de Amerikaanse staat Arizona de komende dagen op het Minor League complex van San Francisco Giants met zicht op de Camelback Mountain.

Zuid-Korea

Terwijl grote delen van Nederland vandaag bedekt waren onder een laag sneeuw, zijn de internationals met een temperatuur van ongeveer 20 graden begonnen aan de eerste trainingen. Oranje heeft een eigen clubhouse toegewezen gekregen en mag gebruikmaken van alle faciliteiten op het Spring Training-complex in Arizona.

In de trainingsselectie van Oranje ontbreken nu nog de Major Leaguers. Als Oranje woensdag 1 maart in Zuid-Korea arriveert voor het laatste deel van de voorbereiding op de World Baseball Classic, voegen ook zij zich bij de nationale selectie. In de hoofdstad Seoul start het Koninkrijksteam op 7 maart in het Gocheok Sky Dome het officiële wereldkampioenschap met een wedstrijd tegen gastheer Zuid-Korea. Ook Sharlon Schoop, Gianison Boekhoudt en Juremi Profar ontbreken. Profar moest zich toch al eerder melden bij de Rangers, Schoop is nog in afwachting van zijn visum en Boekhoudt ontbreekt vanwege prive-redenen.

Volg de verrichtingen van het Nederlands Koninkrijksteam ook via de volgende social mediakanalen:

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal