Honkbal

FIBS en KNBSB intensiveren samenwerking

FIBS en KNBSB intensiveren samenwerking

knbsb-fibs-1

Bondsbesturen van FIBS en KNBSB toasten op een hernieuwde intensieve samenwerking (Foto: KNBSB)

Dertig jaar na het overlijden van KNBSB-voorzitter Guus van der Heijden, die toen tevens Europees voorzitter was en een zeer vriendschappelijke verstandhouding onderhield met de Italiaanse bondsvoorzitter Aldo Notari, hebben de Nederlandse bond en de Italiaanse bond FIBS elkaar gevonden in een akkoord over hun kandidaten en posities in de Europese bonden CEB en ESF. Dit gebeurde bij de gelijktijdige congressen van de continentale koepels in de Servische hoofdstad Belgrado.

Na onderling overleg en in samenspraak met andere federaties voorafgaand aan het congres en in de wandelgangen van het congreshotel trokken zowel de Nederlandse als de Italiaanse bond hun debuterende kandidaat voor het vice-voorzitterschap van de CEB in: Roderick Balk namens ons land en Marco Mannucci namens Italië. Laatstgenoemde is de afgevaardigde van het in december jl. volledig vernieuwde bondsbestuur van Italië.

Door het Nederlands-Italiaans akkoord, beklonken door een gezamenlijk diner van beide delegaties, kreeg de CEB een Franse voorzitter en daarvan los staand kreeg de ESF een Tsjechische voorzitter. Balk en Mannucci beginnen hun internationale carrière als gewoon bestuurslid (“at large”) van de CEB en Petra Arends en Daniela Castellani debuteren namens Nederland en Italië in het Europees softbal, maar dan wel ieder als vice-voorzitter.

In Italië heeft bondsvoorzitter Marcon zich al evaluerend uitgelaten over de twee eerste congressen, die hij namens de FIBS bijwoonde: “De balans is zeker positief, want we hebben de verstandhouding met Europa hersteld, die we paradoxaal genoeg hadden opgegeven ondanks dat we tot de sterkste landen op de velden behoren. De behaalde resultaten zijn beter dan dat we verwacht hadden, want naast de herwonnen plaatsen in de Europese besturen hebben we tevens een akkoord met de Nederlandse bond bereikt over een samenwerking gedurende de komende vier jaren. Dit betekent voor ieder van onze twee bonden een nieuw begin!”

In het Nederlandse bondsbureau te Nieuwegein verklaarde bondsdirecteur Bart Volkerijk hierover: “De inzet van de KNBSB is er op gericht geweest om zowel Italie als Nederland in beide besturen te hebben. Ook met de andere kandidaat, Massimo Fochi, was daar al overeensteming over. Daarnaast is het van groot belang dat we een goed programma hebben voor zowel ESF als CEB dat gericht is op de ontwikkeling van de sporten in Europa en op het proces van samenwerking en samengaan van ESF en CEB. We zijn verheugd dat beide congressen zich daar positief over hebben uitgesproken. We zijn in het bijzonder verheugd over de samenwerking met Italië en hopen van harte dat het al in 2017 lukt om extra interlands tegen elkaar te spelen met zowel de honkbal- als softbalteams.

zie het interview met Notari in het Nederlandse bondsblad Inside in 1987

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal