Pitcher Jair Jurrjens in Arizona in gesprek met pitching-coach Bert Blijleven.

Honkbal

Uitnodiging voor Jurrjens door Kansas City Royals

Uitnodiging voor Jurrjens door Kansas City Royals

Pitcher Jair Jurrjens in Arizona in gesprek met pitching-coach Bert Blijleven.

Pitcher Jair Jurrjens in Arizona in gesprek met pitching-coach Bert Blijleven.
Foto: © Freek Bouw

Het trainingskamp van het Nederlands Koninkrijksteam heeft pitcher de 31-jarige Jair Jurrjens in ieder geval een try-out opgeleverd bij Kansas City Royals. De Amerikaanse Major League-club heeft de voormalig All Star hiervoor vandaag uitgenodigd op het trainingskamp van de club in Surprise (Arizona).

De rechtshandige pitcher Jurrjens verblijft sinds gisteren met het Nederlands Koninkrijksteam in Arizona. Daar bereidt hij zich met Oranje voor op de World Baseball Classic. Met de nationale ploeg kwam de honkballer van Curaçao onder meer uit tijdens de Premier 12 in 2015 en de Warm-up Games tegen Samurai Japan in 2016.

Op uitnodiging van Kansas City Royals gooide Jurrjens vandaag in het Surprise Stadion een sessie voor een aantal officials van de winnaar van de 2015 World Series. De voormalig Major Leaguer moet nu afwachten of zijn optreden van vandaag een vervolg krijgt.

Taiwanese profclub

Voor Jurrjens is het al weer enige tijd geleden dat hij voor het laatst in actie kwam in de Amerikaanse profcompetitie. Zijn laatste wedstrijden gooide hij op 18 augustus voor het Triple A-team Albuquerque Isotopes (Colorado Rockies). Tussen 2007 en 2014 speelde hij 130 wedstrijden in de Major League voor Atlanta Braves, Baltimore Orioles en Colorado Rockies. In 2011 nam hij bovendien deel aan de MLB All Star Game.

Afgelopen seizoen kwam Jurrjens in de Chinese Professional Baseball League uit voor de Taiwanese profclub Uni-President 7-Eleven Lions. Een blessure maakte in augustus een einde aan zijn verblijf in Taiwan. De honkballers van Curaçao hoopt nog altijd op een terugkeer in het Amerikaanse profhonkbal.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal