Phildrick Llewellyn meldde zich gisteren bij de nationale ploeg.

Honkbal

Llewellyn toegevoegd aan trainingsselectie Oranje

Llewellyn toegevoegd aan trainingsselectie Oranje

Phildrick Llewellyn meldde zich gisteren bij de nationale ploeg.

Phildrick Llewellyn meldde zich gisteren bij de nationale ploeg.
Foto: © Freek Bouw

Phildrick Llewellyn heeft zich gisteren gemeld bij het trainingskamp van het Nederlands Koninkrijksteam. De 23-jarige honkballer vervangt in de trainingsselectie catcher Gianison Boekhoudt (Curaçao Neptunus), die om privé-omstandigheden niet mee is gereisd naar Arizona.

Voor Llewellyn is het zijn tweede verblijf bij Oranje. Ook in de aanloop naar de World Baseball Classic van 2013 maakte hij als back-up catcher deel uit van het nationale team en speelde hij mee in een aantal oefenwedstrijden.

Llewellyn was op de tweede dag niet het enige nieuwe gezicht op het Spring Training-complex voor de Minor Leaguers van San Francisco Giants. Bij de selectie van manager Hensley Meulens kwam de 23-jarige Calten Daal op bezoek. De talentvolle Curaçaose korte stop maakt deel uit van het roster van het Double A-team Pensacola Blue Wahoos (Cincinnati Reds), maar moest in verband met een blessure bedanken voor deelname aan het trainingskamp van Oranje en de aansluitende WBC. Tijdens de Premier 12 werd Daal in 2015 nog uitgeroepen tot beste korte stop van het toernooi.

Trinidad Triggers

Carlten Daal kwam kort op bezoek en gooide zelfs een balletje mee.

Carlten Daal kwam kort op bezoek en gooide zelfs een balletje mee.
Foto: © Freek Bouw

De Curaçaose catcher Llewellyn staat momenteel onder contract van de Amerikaanse profclub Trinidad Triggers, nadat hij onder meer vier seizoenen in de Minor League had gespeeld voor Arizona Diamondbacks en Baltimore Orioles. Zijn hoogste niveau haalde de catcher in 2015, toen hij voor het Class A-team Frederick Keys uitkwam in de Carolina League.

Vorig jaar werd eind maart zijn contract door Baltimore Orioles verbroken en maakte Llewellyn de overstap naar de onafhankelijke Pecos League. Voor Alpine Cowboys speelde Llewellyn 44 wedstrijden als buitenvelder met een slaggemiddelde van .323. Deze winter tekende Llewellyn een overenkomst bij concurrent Trinidad Triggers. Afgelopen seizoen werd het team uit Colorado kampioen van de Northern Division. Het seizoen in de Pecos League start voor Trinidad Triggers op donderdag 18 mei.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal