Honkbal

Bondscoach Meulens: “We gaan voor de titel!”

Bondscoach Meulens: “We gaan voor de titel!”

32883093855_f1978c977a_z

Meulens: “Aan het eind van de rit willen we met die trofee in onze handen staan!” (Foto: Phrake Photography)

Hensley Meulens heeft met Team Kingdom of the Netherlands een duidelijk doel voor ogen tijdens de World Baseball Classic. De bondscoach heeft de beschikking over de sterkste selectie ooit en past zijn doelstellingen daarop aan: Meulens gaat voor de titel.

Met dit doel voor ogen bereidt het Koninkrijksteam zich op dit moment in Scottsdale, Arizona voor op het wereldkampioenschap. Oranje opent het toernooi op 7 maart direct met een wedstrijd tegen een van de zwaarst mogelijke tegenstanders. Op die dag neemt het Koninkrijksteam het op tegen gastland Zuid-Korea, dat derde staat op de wereldranglijst. “Vier jaar geleden wisten wij nog van hen te winnen, maar het is absoluut een zware tegenstander. We zullen op de toppen van ons kunnen moeten presteren om van de Koreanen te winnen, maar dat geldt ook voor Chinese Taipei en Israël, onze andere tegenstanders.”, aldus Meulens.

Geen underdogs meer
In voorgaande edities kon Oranje altijd vanuit een underdog rol spelen. Het grote publiek was nog niet bekend met de kracht van het team en zo kon het zijn dat het team de honkbalwereld telkens weer kon verrassen. “In elke editie van het toernooi hebben wij iets speciaals kunnen doen. In 2006 gooide Shairon Martis een no-hitter tegen Panama. In 2009 bereikten wij de tweede ronde dankzij twee fantastische zeges op een met MLB All-Stars gevuld Dominicaans team en in 2013 haalden wij zelfs de halve finale. Er zit een duidelijke stijgende lijn in en die moeten wij dit jaar voortzetten.”

Dat Hensley Meulens zijn vertrouwen in het team zo duidelijk uitspreekt, heeft uiteraard te maken met het feit dat hij kan werken met de sterkste selectie van het Koninkrijksteam aller tijden. Tien spelers in de 28-koppige selectie hebben ervaring in de Major League en aan die selectie zou vanaf de tweede ronde ook nog eens een van de beste relievers van der MLB toegevoegd kunnen worden in Kenley Jansen. “Niet alleen hebben we nu meer spelers met ervaring in de Major League dan ooit, zij hebben nu ook nog eens vier extra jaren aan ervaring op zak en ze komen nu in de leeftijdscategorie waarin zij op hun absolute top komen. Daarnaast hebben we een aantal zeer ervaren spelers uit de hoofdklasse, waarvan een deel ook nog eens ervaring heeft als prof.”

De World Baseball Classic start voor het Nederlands Koninkrijksteam op 7 maart met de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Alle wedstrijden zijn live te zien op Fox Sports. Voor meer updates over het team: Honkbalsite.com en de social media accounts van de KNBSB.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal