Softbal

Bart Hanegraaff nieuwe Athletic Performance Trainer Softbal

Bart Hanegraaff nieuwe Athletic Performance Trainer Softbal

bart-hanegraaff

Bart Hanegraaff eerder in actie als trainer/coach in het honkbal
(Foto: KNBSB)

Met de komst van Bart Hanegraaff als Athletic Performance Trainer Softbal krijgt de staf van de nationale softbalselectie uitbreiding op het gebied van atletische ontwikkeling. Bart is geen onbekende bij de KNBSB en vervult al diverse rollen binnen het honkbal. Zijn specialiteit ligt op het gebied van individuele training van technische, fysieke en mentale ontwikkeling. 

Als Athletic Performance Trainer gaat Bart vooral de fysieke trainingen begeleiden (krachttraining, looptraining en sportspecifieke trainingen). Samen met de staff maakt hij een duidelijk programma om de teams op en top in vorm te krijgen voor de grote toernooien, met als hoofddoel natuurlijk de olympische spelen in 2020.

“Ik heb heel erg veel zin in deze nieuwe uitdaging!” glimlacht Bart, “Ik heb al veel ervaring als honkbalcoach, maar dan vooral met pubers. Nu ga ik werken met vrouwen waarvan een aantal al erg ver in hun carrière zijn. Dat is toch net even wat anders qua benadering. Ook de benadering van het spel verschilt tussen mannen en vrouwen.”

Zijn rol is helder, namelijk het programma zo te ontwikkelen dat elke speelster zich op haar eigen manier optimaal kan ontwikkelen. Toch heeft Bart ook een persoonlijke ambitie: “Ik wil mezelf vooral blijven ontwikkelen. Dit is waar ik voor heb gestudeerd, maar de praktijk is altijd anders. Nu gaat het er om goed in te spelen op veranderingen en ontwikkelingen. Ik wil ook zelf groeien in mijn vakgebied.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal