Honkbal

Slagploeg Koninkrijksteam op dreef in tweede oefenwedstrijd

Slagploeg Koninkrijksteam op dreef in tweede oefenwedstrijd

Curt Smith was een van de drie slagmannen van Team Kingdom of the Netherlands die een homerun sloeg (Foto: Phrake Photography)

Curt Smith was een van de drie slagmannen van Team Kingdom of the Netherlands die een homerun sloeg (Foto: Phrake Photography)

Op vrijdag speelde Team Kingdom of the Netherlands haar tweede oefenwedstrijd van het trainingskamp in Arizona. Net als een dag eerder werd er gespeeld op het Kino Sports Complex in Tucson, op zo’n twee uur rijden van het basiskamp van Oranje in Scottsdale. Helaas werd er ook in deze tweede wedstrijd niet gewonnen. De NC Dino’s uit de Zuid-Koreaanse KBO bleken met 10-9 te sterk.
De wedstrijd leek erg goed te beginnen toen Randolph Oduber als eerste slagman de bal hoog tegen de batter’s eye in het midveld sloeg. In tegenstelling tot de gangbare regels in de meeste stadions bleek dat dit in het Kino Sports Complex geen homerun was. Oduber moest genoegen nemen met een tweehonkslag. Stijn van der Meer bracht hem met een grondbal over naar het derde honk, maar daar strandde de leadoff.

De eerste inning zou later een heuse valse start blijken. Starter Rob Cordemans kreeg in de eerste slagbeurt van de Dinos een double, een triple en een homerun tegen en zo keek het Koninkrijksteam als snel tegen een 3-0 achterstand aan. Kalian Sams en Dwayne Kemp brachten Oranje direct dichterbij met back-to-back doubles, maar dit puntje werd een slagbeurt later door de Koreanen beantwoord met een nieuw punt op het werpen van Tom Stuifbergen.

Big hits
Met drie doubles leken de knuppels, zeker ten opzichte van de wedstrijd van donderdag, al wakker geworden te zijn. Na de derde inning was er geen twijfel meer mogelijk. Oduber en Curt Smith openden de slagbeurt met vier wijd en Kalian Sams bracht Oranje op voorsprong met een 3-run homerun. Een pitch eerder sloeg Sams een foutbal op zijn linkervoet en uit voorzorg werd hij na zijn homerun uit de wedstrijd gehaald. Hij werd vervangen door Phildrick Llewellyn Jr. die zijn debuut voor het Koninkrijksteam maakte en later in de wedstrijd twee honkslagen zou slaan.

Na de homerun van Sams kon Dwayne Kemp (honkslag) scoren op de tweehonkslag van tweede honkman Gianfranco Wawoe: 6-4. Shairon Martis nam het werpen vervolgens over van Tom Stuifbergen en kreeg in twee sterke innings één punt tegen. Nick Urbanus had in het veld inmiddels Stijn van der Meer vervangen en zou de wedstrijd uitspelen als tweede honkman, Wawoe schoof door naar de korte stop positie.

Oranje kwam in de middle innings niet tot scoren. Juan Carlos Sulbaran gooide in de vijfde inning erg sterk en stond alleen een honkloper toe door een geraakt werper. In de vijfde inning verving Chadwick Trump catcher Dashenko Ricardo achter de thuisplaat. Een inning later namen de NC Dinos de leiding in de wedstrijd weer over op het werpen van Mark Pawelek. Pawelek keerde voor het eerst sinds de World Baseball Classic van 2013 terug op de heuvel bij Oranje. Pawelek had wat problemen met zijn controle en zag de Koreanen via drie keer vier wijd, een wilde worp en een sacrifice fly op een 7-6 voorsprong komen. Hij werkte zich later in de inning wel knap uit de problemen en dat zal pitching coaches Blyleven en Janssen goed gedaan hebben.

Geen overwinning
Homeruns van Nick Urbanus en Curt Smith en een RBI-double van Dwayne Kemp (zijn derde hit van de dag) brachten het Koninkrijksteam laat in de wedstrijd op een 9-7 voorsprong. Lars Huijer en de tweede debutant van de dag Ryan Oduber kwamen hun innings goed door, maar de Dinos trokken de wedstrijd uiteindelijk toch naar zich toe. Berry van Driel zag de Koreanen langszij komen met een two-run homerun. Na een vrije loop en een honkslag waarop ook nog een foutje werd gemaakt, kwam het winnende punt voor de Koreanen over de thuisplaat: 9-10.

Het is al met al qua resultaat geen mooi begin voor Oranje in Arizona, maar daar is het de technische staf op dit moment nog niet om te doen. Het goede nieuws is dat de slagploeg met twaalf honkslagen liet zien op de goede weg te zijn. Morgen zal Oranje een training afwerken in Scottsdale en op maandag speelt het team, na een rustdag op zondag, de derde wedstrijd van het trainingskamp. Dan is het collegeteam van Gateway Community de tegenstander.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal