Honkbal

Kalian Sams: “Allermooiste moment uit mijn loopbaan”

Kalian Sams: “Allermooiste moment uit mijn loopbaan”

30989359046_072cb13ba6_k

Sams maakte met Team Kingdom of the Netherlands al aardig wat hoogtepunten mee, maar er steekt er eentje bovenuit. (Foto: Atsuko Myiano)

Kalian Sams maakt al jarenlang deel uit van de selectie van Team Kingdom of the Netherlands. Toch staat hij nu pas voor zijn tweede deelname aan de World Baseball Classic. Aan één bepaald moment uit zijn eerste World Baseball Classic bewaart de Hagenees zeer warme herinneringen.


In 2009 was Kalian Sams net prof geworden. Hij speelde in de organisatie van de Seattle Mariners en toenmalig bondscoach Rod Delmonico was zeer gecharmeerd van de jonge outfielder. Meermaals liet hij dat ook tijdens het trainingskamp voorafgaand aan de WBC weten, maar toen puntje bij paaltje kwam, verkoos de Amerikaan de ervaren Dirk van ’t Klooster over de jonge Sams. In het outfield speelden dat jaar ook Danny Rombley, Gregory Halman, Bryan Engelhardt en Eugene Kingsale.

Hij moest dus op televisie zien hoe zijn teamgenoten tot twee keer toe de Dominicaanse Republiek versloegen. Het moet hem geïnspireerd hebben om keihard te werken zodat hij er vier jaar later ook zelf bij kon zijn. En dat lukte! Nieuwe bondscoach Hensley Meulens nam hem mee en stelde hem op. De tweede ronde werd bereikt en in de wedstrijd tegen Cuba stond er een plaats in de halve finale op het spel. Het scoreverloop ging in deze wedstrijd op en neer. In de achtste inning sloeg Andrelton Simmons het Koninkrijksteam naast Cuba met een two-run homerun.

Hoogtepunt
Een slagbeurt later, met de honken vol en een uit, kwam Kalian Sams aan slag met de kans om Oranje naar een historische zege te slaan. “Ik kwam op twee slag te staan en moest en zou de bal het veld in slaan.” Wat volgde was een hoge fastball en een klap die een historische overwinning tot gevolg had. De bal vloog het outfield in en Andruw Jones kon op de sacrifice fly het winnende punt binnen. ‘The Netherlands will walk off all the way to San Francisco’ galmde in vrijwel elk honkbalhuishouden in ons Koninkrijk door de huiskamer. “Dat was zonder meer het allermooiste moment uit mijn honkballoopbaan! Een heerlijk gevoel om dat winnende punt binnen te slaan!”

Dit jaar staat Sams uiteraard weer op het roster en richt hij zich op de posities midveld en rechtsveld. Hij zal een belangrijke schakel zijn in het team van Hensley Meulens, die aangaf de titel te willen winnen. Laten we voor die tijd nog eens genieten van het allermooiste moment uit de honkballoopbaan van Kalian Sams (tot nu toe..):

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal