Honkbal

Koninkrijksteam veel te sterk voor Gateway Community College

Koninkrijksteam veel te sterk voor Gateway Community College

32663650460_e5d188d7a3_z

Dwayne Kemp was met drie doubles de man van de wedstrijd tegen de Geckos (Foto: Seb Visser)

Op donderdagmiddag pakte Team Kingdom of the Netherlands de eerste overwinning van het trainingskamp in Arizona. Gateway Community College, een team dat uitkomt in de NJCAA Division II, was geen partij voor het Koninkrijksteam. De Geckos behoren tot de favorieten voor de nationale titel, maar werden vandaag met 15-0 verslagen. Dwayne Kemp was met drie tweehonkslagen de man van de wedstrijd.

Na twee nederlagen vorige week tegen profteams uit de KBO en een afgelasting op maandag was dit de derde wedstrijd van het trainingskamp. De trend die in de tweede wedstrijd ingezet werd, kreeg op donderdag een vervolg. Opnieuw was de slagploeg in vorm en binnen de kortste keren stond het Koninkrijksteam met 10-0 voor. Startende werper Lars Huijer gooide twee perfecte innings en kreeg direct de nodige run support.

Slugfest
In de eerste slagbeurt van Oranje kwamen er direct tien slagmannen in het slagperk. Honkslagen van Randolph Oduber (2B), Stijn van der Meer (infield hit), Dwayne Kemp (2B), Nick Urbanus (1B) en Dashenko Ricardo (3B) brachten Oranje al vroeg op een 6-0 voorsprong. Op een foutje van Gateway scoorde Stijn van der Meer (wederom een infield hit) het volgende punt. Kemp opende de derde inning met zijn tweede double en kon samen met Wawoe, die Urbanus had vervangen na een vervelende geraakt werper op zijn elleboog, scoren op de honkslag van Randolph Oduber.

Op de heuvel nam Kevin Heijstek het werpen in de derde en vierde inning over van Lars Huijer. Hij kreeg drie honkslagen tegen, maar kwam niet in de problemen. In de vierde inning sloeg Dwayne Kemp met zijn derde tweehonkslag van de dag Sharlon Schoop (triple) over de thuisplaat voor de 10-0.

Sterke pitching
Na Huijer en Heijstek was Kevin Kelly de volgende werper. Hij kreeg een honkslag tegen, maar die werd ongedaan gemaakt dankzij een 6-3 double play van Stijn van der Meer. Een inning later werkte Mark Pawelek een walk weg met een 6-4-3 double play. Berry van Driel (1 IP), Ryan Oduber (0.2 IP), Tom de Blok (0.2 IP) en Loek van Mil (0.2 IP) kwamen geruisloos de laatste innings door en zo kon de focus weer op het slaan.

Het laatste wapenfeit van de slagploeg kwam in de zesde inning. Voor de tweede keer kon Oranje tien man naar de plaat sturen. Deze inning werd ingeleid door een wel erg slordige vangfout van de rechtsvelder. Na een honkslag van Wawoe, een nieuw foutje in het outfield en een two-run single van Chadwick Tromp, de vervanger van Dashenko Ricardo, kwam de eindstand van 15-0 op het scorebord. In de laatste slagbeurten zou het Koninkrijksteam niet meer scoren. Dwayne Kemp kwam nog erg dichtbij toen hij met de honken vol de bal keihard richting het linksveld sloeg. Vrijwel iedereen wist het zeker: grand slam. Helaas, de wind was gedraaid en de klap van Kemp werd vlak voor het hek gevangen.

Tevreden
Manager Hensley Meulens liet zijn ploeg na afloop weten dat hij tevreden was met het spel: “Het was een mindere tegenstander, maar dat neemt niet weg dat we erg goed gespeeld hebben. Zowel de slagploeg als de pitchers hebben het erg goed gedaan. Morgen en overmorgen verwacht ik meer tegenstand, maar als we zo spelen, heb ik vertrouwen in de komende weken!”

In de wedstrijden van vrijdag en zaterdag treft Oranje wederom een team uit de Koreaanse KBO: LG Twins. Beide wedstrijden worden om 14u lokale tijd gespeeld op het Minor League Complex van de San Francisco Giants.

Man van de wedstrijd Dwayne Kemp gaf na de wedstrijd in een kort interview aan ook zeer tevreden te zijn:

https://www.instagram.com/p/BQ37PhHh2jn/

 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal