Voormalig Major Leaguer Alex Liddi start morgen met Italië de voorbereiding op de World Baseball Classic.

Honkbal

WBC-avontuur van start voor Italië

WBC-avontuur van start voor Italië

Voormalig Major Leaguer Alex Liddi start morgen met Italië de voorbereiding op de World Baseball Classic.

Voormalig Major Leaguer Alex Liddi start morgen met Italië de voorbereiding op de World Baseball Classic.
Foto: © Ezio Ratti-FIBS

Hoewel een klein groepje enthousiaste Italianen in de afgelopen weken tussen de regenbuien door trainde in Grosseto, komt de echte Italiaanse WBC-selectie van bondscoach Marco Mazzieri pas morgen bij elkaar. Dat gebeurt dan meteen in Mesa, een plaatsje dertig kilometer ten oosten van Phoenix, de hoofdstad van Arizona.

Vanuit diverse verblijfplaatsen vliegen de Italiaanse deelnemers aan de World Baseball Classic morgen naar Phoenix, waar de selectie de komende weken verblijft in het Holiday Inn in Mesa.

In Phoenix voegen ook de buitenlandse spelers zich bij de Italianen, die zich op eigen initiatief en zonder reisgarantie hebben voorbereid op de aanstaande editie van World Baseball Classic. Mazzieri wordt in Mesa geassisteerd door zijn coaches Frank Catalanotto, Salvatore Butera, Salvatore Fasano, Gilberto Gerali, Nick Punto en Brian Sweeney. In de bullpen werken Dennis Cook en Augusto Medina als catcher. Mentaal worden de spelers gesterkt door Rafael Colon en medisch worden ze verzorgd door dokter Guido Squarcia, fysiotherapist Massimo Baldi en masseur Gianni Natale.

Reserve

Als reserve gaan diverse spelers uit de Italian Baseball League mee, die bekend zijn van hun eerdere optredens bij de Azzurri. Zoals pitcher Filippo Crepaldi, binnenvelders Erik Epifano en Mattia Mercuri en buitenvelders Stefano Desimoni en Paolino Ambrosino. Behalve laatstgenoemde speelden voornoemde reserves wel mee tijdens het vorig jaar gehouden Europees kampioenschap in Hoofddorp, waar Italië het brons won.

In de voorbereiding op de World Baseball Classic verblijft Italië in het Amerikaanse Mesa.

In de voorbereiding op de World Baseball Classic verblijft Italië in het Amerikaanse Mesa.
Foto: © Ezio Ratti-FIBS

Andere ‘Hoofddorpers’ die wel op het ingediende roster van 24 man meevliegen naar Arizona, zijn ex-Major Leaguer Alex Liddi en mede-binnenvelder Alessandro Vaglio, buitenvelders Mario Chiarini en Sebastiano Poma, catcher Marco Sabbatani, alsmede de buitenlands geboren en getogen pitchers Tiago Da Silva, Frailyn Florian, Junior Oberto en Carlos Teran. De enige echt Italiaanse pitcher op het WBC-roster van bondscoach Mazzieri is Alessandro Maestri, een profspeler met ervaring in de Amerikaanse Minor Leagues en in de Major Leagues van Japan en Zuid-Korea.

Profs

In de loop van de tijd tot 5 maart zullen diverse profspelers zich melden bij Mazzieri, die tot dan toe verplicht zijn de Spring Training van hun Amerikaanse clubs bij te wonen. Die namen worden tot nu toe niet openbaar gemaakt door de Italiaanse bond, waarschijnlijk omdat veel door Italië aangezochte profs een slag om de arm houden voor ze definitief toe- of afzeggen.

Pitchers waarnaar door de Italiaanse media wordt uitgekeken zijn Anthony Morris (Cincinnati Reds, MLB), Sam Gaviglio (Seattle Mariners, AAA), Jordan Romano (Toronto Blue Jays, A), Nick Fanti (Philadelphia Phillies, Minor League) en Mike De Mark (Uni-President 7 Eleven Lions uit Taiwan).

Vriendschappelijke wedstrijden

In een interview door Maurizio Caldarelli voor website Baseball.it verklaarde de Italiaanse bondscoach twee dagen geleden: “Ik ben blij dat ik in Mesa tien van de veertien pitchers beschikbaar heb, want dan zullen alleen Nielsen, Lugo, Layne en Venditte nog ontbreken. Zij komen op 5 maart op tijd voor vriendschappelijke wedstrijden tegen Chicago Cubs op 7 maart en Oakland A’s op 8 maart. Voordien spelen we tweemaal tegen het Zuid-Koreaanse LG Twins: op 1 en 4 maart.”

Ook in Italië worden de wedstrijden van de World Baseball Classic op televisie uitgezonden door Fox Sports. Voor de Italiaanse fans betekent dat live meegenieten van alle drie Italiaanse wedstrijden in hun poule D in Mexico, in de eventuele kwartfinale, alle wedstrijden in de halve finale en de finale, alsmede het merendeel van alle overige WBC-wedstrijden.

Poule des doods

De openingswedstrijd tegen gastheer Mexico wordt nachtwerk voor de Italiaanse televisiekijkers, die op 9 maart de wekker op vrijdagmorgen 03.00 uur moeten zetten om hun idolen te kunnen zien in de Poule des doods, zoals kenners in de Latijnse landen hun indeling beschouwen.

Daarna volgen gelukkig middagwedstrijden in Mexico, die in de Italiaanse avond worden uitgezonden: op zaterdag 11 maart tegen Venezuela en op zondag 12 maart tegen Puerto Rico.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal