Danny Arribas heeft zijn debuut gemaakt voor de hoofdmacht van Pittsburgh Pirates.

Honkbal

Debuut Arribas voor Pittsburgh Pirates

Debuut Arribas voor Pittsburgh Pirates

Danny Arribas heeft zijn debuut gemaakt voor de hoofdmacht van Pittsburgh Pirates.

Danny Arribas heeft zijn debuut gemaakt voor de hoofdmacht van Pittsburgh Pirates.

De Nederlandse profhonkballer Danny Arribas heeft vandaag tijdens Spring Training van Major League Baseball voor Pittsburgh Pirates zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht. De 24-jarige catcher en eerste honkman scoorde in het LECOM Park één van de punten voor zijn ploeg in de met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen Baltimore Orioles.

Arribas, die eerder met het Nederlands Koninkrijksteam onder meer deelnam aan het Europees kampioenschap van 2012, verblijft momenteel in de Verenigde Staten om aan zijn zevende seizoen als profhonkballer in de Amerikaans Minor League te beginnen. De afgelopen twee jaar speelde de international voor West Virginia Power, het Class A-team van Pittsburgh Pirates dat uitkomt in de South Atlantic League. Zowel in 2015 als 2016 ontving de Nederlandse prof in dienst van dat team een uitnodiging voor de All Star Game.

Nog niet eerder werd Arribas echter toegevoegd aan de hoofdmacht van zijn werkgever. Daar kwam vandaag verandering in. Op de dag dat Arribas officieel aan het roster van Pittsburgh Pirates was toegevoegd, kreeg hij vandaag al de kans om in het LECOM Park in  Bradenton (Florida) zijn debuut te maken voor de hoofdmacht. In het bijzijn van 4.725 toeschouwers kwam de Nederlandse honkballer in de zesde inning van de wedstrijd tegen Baltimore Orioles in de wedstrijd als vervanger van eerste honkman Jason Rogers.

Sterke indruk

Arribas greep de kans met beide handen aan om een goede indruk achter te laten. Niet alleen speelde hij verdedigend foutloos met onder meer twee solo-acties, maar scoorde hij tijdens zijn debuut bovendien één van de punten voor zijn ploeg. Na een grondbal in de zesde inning sloeg Arribas in de achtste inning zijn eerste honkslag op het pitchen van Parker Bridwell. Even later kon hij op een homerun van Chris Bostick veilig de thuisplaat passeren. Direct na de homerun van Bostick sloeg ook Jin-De Jhang de bal over de hekken om de eindstand op 6-2 te bepalen.

De slagploeg van Pittsburgh Pirates kwam tot tien hits. Voor Baltimore Orioles sloeg Jonathan Schoop (1 uit 3) één van de vijf honkslagen voor zijn team. Schoop bereidt zich momenteel tijdens Spring Training voor op zijn deelname met het Nederlands Koninkrijksteam aan de World Baseball Classic.

Chris Pieters

Vandaag werd door Chicago Cubs ook de 22-jarige Curaçaose honkballer Chris Pieters officieel aan het roster toegevoegd. Pieters nam eveneens nog niet eerder met de hoofdmacht van zijn Major League-organisatie deel aan Spring Training. Vorig jaar promoveerde de eerste honkman in zijn tweede profseizoen naar het Class A-team Eugene Emeralds. De winnaar van de World Series neemt het vandaag met twee verschillende selecties op tegen de teams van San Francisco Giants en Oakland Athletics.

Voor het team dat het in Scottsdale Stadium opnam tegen San Francisco Giants volgde ook voor Pieters direct zijn debuut. Bij een 8-6 achterstand kwam Pieters in de negende inning als pinch-hitter in de wedstrijd voor Mark Zagunis. In zijn enige slagbeurt sloeg de honkballer van Curaçao een grondbal naar het tweede honk voor de eerste uit. Chicago Cubs wist hierna de achterstand niet meer goed te maken.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal